[]

Yatalak yardıma muhtaç bir insan için neler yapabiliriz?

Bir yakınımızın ameliyatı sırasında tanıştık Musa SÜT ile. Sürekli yatakta yatmaktan yatak yarası çıkmıştı kendisinde. Kapkaçcıların saldırı sonrasında felç geçirip ailesi tarafından terk edilmiş.

Hikaye kısmını aşağıdaki haber sitelerinden okuyabilirsiniz.

www.samanyoluhaber.com
www.haberler.com
www.gazeteyenigun.com.tr

Şimdi sorunumuz şu; Musa SÜT şu an Mersin'de Sosyal hizmetlerde kalıyor ancak maaş henüz bağlanmamış. Kendisi nakite sıkışmış durumda. Biz elimizden geldiğince yardım ediyoruz/topluyoruz. Ancak sürekli yardım lazım.

Kendisine düzenli/düzensiz nasıl nakit yardım bulabiliriz?

Duyuru bir süre yukarıda kalabilirse sevinirim.

 
belediyeye başvurursanız yardımcı olabilirler.
büyükşehir ya da ilçe ye gidin, anlatın. ihtiyaç sahiplerine aylık maaş bağlıyorlar.

  • lovemyself  (22.04.09 22:11:08) 
Nakit yardım nerden bulunur bilmem ama bulunur ise ilk iş şunlardan bir adet almanızı öneririm. Yatmaktan oluşan yaraların önüne geçmeye yarıyor bu alet :

www.medikalreyon.net
  • skatheist  (23.04.09 07:36:03) 
yatagin kampanyasi var burda da, daha ucuz. haftaya ofistekilerden para toplayabilirsem bunu gonderebiliriz. konusuruz. www.medikalstore.com


  • pyro clustic flow  (23.04.09 10:51:44) 
Aklıma ilk olarak bir gazeteciye baş vurmak geldi. Onunla bir röportaj yapılması sağlanabilse... Bunun için bir yazı taslağı oluşturalım buradan ve aklımıza gelen bu tür konulara duyarlı köşe yazarlarına mail atalım? Medya oldukça itici bir güç olabilir. Ne dersiniz?


  • endless dream  (24.04.09 18:39:55) 
@endless dream valla 2 sene önce doğan haber ajansını aramıştık da "biz zaten ropörtaj yaptık" demişlerdi. Zaten çeşitli medya kuruluşları haber yaptıkları için bir daha gelmiyorlar. Ama olabilir yani neden olmasın. Bir kişi haber yapsa, yardım istese daha çok kitleye ulaşılabilir.


  • ataturkiye  (24.04.09 19:55:37) 
@mor oje o zaman Mersin'deki sözlükçü arkadaşlar konuya el atabilirlerse iyi olur.


  • ataturkiye  (25.04.09 10:01:29) 
Ben yine de Hürriyet'ten Ayşe Arman'a, Milliyet'ten Can Dündar'a, Vatan'dan Elif Ergu'ya ve Akşam'dan Tuğçe Tatari'ye mail attım.

Eğer benden iletişim adresi isterlerse sizle iletişime geçmem gerekecek. Küçük bir ihtimal belki ama yine de bir umut...
  • endless dream  (25.04.09 17:27:52) 
Şimdi açık açık telefon numarasını buraya yazmak isterdim ama çok da gururlu biri, gururu kırılabilir. En iyisi özelden aktarayım ben yardım edebileceklere.


  • ataturkiye  (26.04.09 11:10:55) 
benim bildiğim kadarı ile, devlet yatalak hastası olanlara aylık maaş bağlıyor. mesela bu bahsettiğiniz gibi yatalak hastalara, zihinsel engelli olup da bakıma muhtaç olanları vb kapsayan bir uygulaması var. imkanınız varsa yerel yönetimdekilere (kaymakam, muhtar) haber verip onlara arkadaşın durumundan ve hikayesinden bahsedin. bu bahsettiğim yardımı o arkadaşa da bağlayabilirler.


  • fizikopat  (26.04.09 22:30:03) 
@fizikopat valla en son bize aylığın bağlanmadığını bildirmişti kendisi. Zaten zoraki durumda olmasa hiç arayacak biri değil. Öyle de gururlu.


  • ataturkiye  (27.04.09 12:37:22) 
@fempusay okudun mu bilmiyorum konuyu ama zaten kendisi Sosyal Hizmetlerde kalıyor şu an.


  • ataturkiye  (27.04.09 17:13:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.