ensturmandan çok iyi anlamayan birisi için konuşuyorum.
kazıklanma ihtimalin en yüksek olan enstrumanlar yaylı enstrumanlardır.
hocalar genelde ticari düşünüyor maalesef, bi çello parasıda üzerinden kazanır.(çok kazıklandım ordan biliyorum.)
fabrikasyon çelloları denemek lazım, belirli bir standartı yakalayaman çok çin malı çello vardır eminim.
iş bu duyuruda birisi otto klier demezse kafamı keserim.
kontrabas istersen satayım benimkini sana çok uygun fiyata vereceğim.
yaylı enstrumanlardada gitar ve baslarda olduğu gibi yüzde 90 abanoz kullanılır(zaten başlıca özellikle gitar ve basta gül,abanoz ve maple), çok sağlam ve çalımı rahat olan klavyeye en uygun ağaçtır. demek ki onunda sahtesini yapmışlar ki abanoz olsun diye uyarmışlar seni.
şahsi düşüncemi söylüyorum, çello çalan bir arkadaşını al ve bakın çin malı enstrumanlara, bazılarının sesi hakkaten açık ve çalınabilir durumda oluyor.
gitara en yakın enstruman çellodur bu arada, baktın gördün pahalı geldi, zamanla aklına yatmamaya başladı, klasik gitarda çalabilirsin.
silent çellolarada bakabilirsin bu arada, sonuçta sesi gür bir enstruman, her ne kadar sürdün falan da taksan, sonuçta normal bir apartman dairesinde gecenin 10unda çalamayabilirsin.
0