[]

avukatlar - yasalcanlar! bir sorum var - vekalet

bir kişi, yurtdışında olduğu süre zarfında annesine/eşine bir vekaletname vererek bütün yasal işlemlerinde ona yetki sağlamış olur mu?

yani istiyoruz ki, atıyorum annemize verelim vekaletnameyi, o bunu göstererek benim yerime her şeyi yapma yetkisine sahip olsun. bankada, tapuda, emniyette, kırda yolda plajda.

imkanı var mı?

 
Var. Noterden yapılıyor ama yazıyorsun nerelerde hangi bankalarda, hangi devlet dairelerinde vs vs vs izin verdiğini.


  • afush  (19.11.13 08:56:59) 
why not?

avukatlik yapma haricinde, her seyi yapabilir.
  • evegirmekistemiyorum  (19.11.13 08:57:04) 
tabi ki var. vekaletnameyi bulundugunuz yerdeki konsolosluktan da verebilirsiniz. yalniz bankalar vekaletnameleri 1 senelik kabul ediyorlar. o yuzden konsolosluk dedim, her yil yenileme manasinda. diger olaylar icin suresiz, ancak tapu biraz karisik, hem suresiz kabul edilmesi hem de tapu dairelerinin 10 yil gecmis vekaletnameleri kabul etmeme hakki falan gibi degisik yargitay kararlari var. cumleyi kuramadim tam hukukcular aciklar belki birazdan.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (19.11.13 09:04:06) 
Vermek istediğiniz yetkilerin tümünü açıkça tereddüte yer bırakmayacak şekilde sıralayın vekaletnamede. Ayrıca bir de hukuki takipleriniz için gerekiyorsa avukatla anlaşabilme yetkisi verin tamamdır.


  • dahili meddah  (19.11.13 09:10:27) 
Böyle bir genel vekaletname çıkarılabilir ama siz yine de herşeyi yaptırabilir diye düşünmeyin çünkü bazı özel kurumlar bu konuda çok kıldır. Bir tanıdığım eşine böyle bir vekaletname vermişti, kadın da bu vekaletle gidip bir banka hesabını kapatmak istedi, bin dereden su getirdiler, vekalette banka ismi yazılmamış vs. diyerek hesabı kapatmadılar. Aynı şekilde Turkcell de hat kapatmak için kendi adının yazdığı bir vekaletnameyi benden talep etmişti oysa ki bana verilen vekalet gayet kapsamlıydı, adamın ayağındaki donu bile alabilecekken Turkcell kendini fasulye gibi nimetten sanıp ayrı vekalet istemişti.


  • Tutkun  (19.11.13 10:01:27) 
genel vekaletname diye birşey yok. olabilecek tüm ihtimalleri geniş kapsamlı
örn: türkiye sınırları içindeki tüm gsm operatorlerinden hat açma kapama devir vsvs hepsini yazın.

üsttekilerin de dediği gibi her ihtimale karşı tereddüte mahal vermeyecek şekilde olsun.

türkiyede noterlerde şablonlar var ama yurtdışında konsoloslukta nasıl olur bilemiyorum. büyük ihtimalle siz yazacaksınız onlar onaylayacak. bu yüzden internet üzerinden araştırın örnek vekaletnameleri.

bir de vekaletnamede yazanları kapsamak kaydıyla anneniz de başkasına vekaleti devredebiliyor. yani avukata vereceğiniz yetkileri annenize verin. o buradan avukata vekaleten vekalet versin.
  • vadidekikaktus  (19.11.13 11:17:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.