[]

eve güvenlik kamerası sistemi kurmak

elektronik bilgisi pek olmayan fakat öğrenmeye açık biri olarak;
kapı girişine, bahçeye (gece görüşlü) ve eve kamera kurmak istiyorum. bu kameralardan bazıları evde televizyona bağlansa yeter, bazıları da internetten izlenebilsin (hatta sesi de aktarsın) istiyorum.

1) araştırmam gereken sistemler ne tür kamera sistemleridir? veya nereden başlayabilirim? kime sorsam yardımcı olur?

2) en ucuz yollu şekilde tek bi kamera sistemi (televizyona bağlanan ayrı, internetten yayın yapan hatta sesi de aktaran ayrı) yaklaşık kaça patlar? işi "kayıt da alsın" a bağlarsam maliyet yaklaşık ne kadar artar?

 
tam istediğiniz "güvenlik" seviyesinde değil ama daha uğraşılabilir olarak raspberry pi ı image processing, security keywordleri ile araştırmanızı öneriyorum.


  • sparkle kiddle  (18.11.13 23:40:45) 
"ip camera"lar varmış direk ağa tanıtıyormuşsun internetten yayına başlıyormuş. internetten yayın için statik ip'ye sahip olman gerekebilir belki emin değilim


  • jedilance  (18.11.13 23:59:24) 
  • 10032007  (19.11.13 00:40:02) 
1-cctv analog kamera sistemlerini araştırman gerekir.ip kameralar pahalıdır,ucuza alacağın ip kameraların gece görüşü zayıftır ve uzun süre kayıt alsın dersen nvr alman gerekir yüksek bir maliyet çıkar.

2-4kanal bir kayıt cihazı,500gb hardisk,iki adet iş görecek kamera,kablo bnc,adaptör falan 500tl gibi birşeye malolur,kayıt yapsın ve internetten,tv'den izleyebileyim dersen.
  • sealth  (19.11.13 09:48:16) 
alet ekipman için dx.com


  • allstar  (19.11.13 11:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.