[]

LG G2 hakkında.

S3ten bu telefona geçmeyi düşünüyorum ancak netten araştırma yaptığımda biraz tırstım .

Bu telefonu kullanan arkadaşlar;

- Görüntülü konuşma yapılıyor mu ? Tango,skype falan filan ile..
- Birçok kişi arka kapaktan gıcırtı geldiğini ve rahatsızlık yaşadıklarını yazmışlar. Bu sorun ile karşılaşan var mı ?

Bi de sizce bu telefona güncelleme ne sıklıkla gelir ? Yani tamam Samsung sağolsun S3'ü bitirdi güncelleme olarak ama ne yalan söyleyeyim bu telefonu aldıktan sonra hiç güncelleme falan gelmezse de çok pis söverim :/


O kadar para verip sonrasında bu sıkıntıları yaşamak istemiyorum çünkü zart zurt telefon değiştirebilecek bi durumum yok..

 
telefonun sahibi değilim ama yüksek ihtimalle alacağım. o yüzden yaptığım araştırmaların neticesinde cevap vermeye çalışacağım.

-görüntülü konuşma olayını bilmiyorum ama ön kamerası olup da bu kadar üst düzey bi telefonun görüntülü konuşma özelliği yüksek ihtimalle vardır.
-kapaktan gelen ses tam olarak gıcırtı değil de boşluk hissi gibi bir esneme. özellikle tuşların olduğu kısmın kenarlarının alt kısmı içeriden boş ve bastırınca içeri doğru esniyor biraz. her cihazda var mı yok onu bilmiyorum ama ben de teknosa'ya gidip denedim bir tane, bahsettiğim haricinde bi problem görmedim.

güncelleme konusu şöyle. lg google'ın nexuslarını yapıyor, bu anlaşma devam ettiği sürece sanıyorum ki google lg'nin kendi klasmanındaki flagship cihazlarına güncelleme verir. ancak nexus 5'in beklenen başarıyı yakalayamaması söz konusu görünüyor, bu da ileride lg google ortaklığı biter mi diye merak ettiriyor. bundan önceki nexus'u üreten samsung'un nexus cihazına kitkat(4.4) gelmedi mesela, öküz öldü ortaklık bozuldu durumu olabilir. hiç güncelleme gelmemesi gibi bir durum olmaz, zaten en geç aralık gibi 4.4 gelecek. android 5'in geliş tarihine de bağlı ancak en az android 5'e de yükseltilecektir diye düşünüyorum. dediğim gibi, bu konudaki tek güvencem google-lg anlaşması. yoksa lg'nin güncelleme konusunda sabıkası çok iyi değil. en olmadı, telefon çok satılacağa benziyor, resmi destek gelmese bile custom rom'larla telefon güncel tutulabilir.

yine de, telefonun genel avantajlarını düşününce bunlar gözardı edilebilecek şeyler gibi geliyor bana.
  • baba jo  (18.11.13 14:25:31 ~ 14:26:21) 
@baba jo teşekkür ederim .. Bir de flash desteklemiyormuş :/ bunun sıkıntısını ben IPadde çok yaşıyorum mesela .. Piyasada da G2den iyi telefon yok gibime geliyor .. Kafa çok karışık anlayacağın :/


  • ondkz  (18.11.13 14:31:43) 
adobe andorid'in son sürümleri için flash geliştirmedi, bu yüzden son dönemlerde çıkan birçok telefonda (jelly bean kurmadıkça) yok ne yazık ki flash özelliği. playstore haricinde eski sürümün apk'sını bulabilirsin, bazı cihazlar çok stabil olmasa da çalıştırabiliyor. puffin web browser var, ücretli sürümü flash içerikleri açıyor, senin için önemliyse satın alabilirsin.

ben de aynı tereddütleri yaşıyorum ama biraz fazla mükemmeli aradığımız için oluyor bunlar. tabii ki az para değil verdiğimiz, almışken en iyisi olsun istiyoruz ama bu eksiklikleri farklı şekillerde gidermek mümkünken asıl avantajları göz ardı etmemek lazım. bi kapak alırsın gıcırtı olayını çözersin, bahsettiğim uygulama flash'ı, custom rom da güncelleme sıkıntısını çözer. o yüzden al derim g2'yi, ben öyle yapacağım.
  • baba jo  (18.11.13 14:42:36 ~ 14:43:37) 
gıcırtı duymadım ben, boşlukta hissetmedim. belki hatalı model bir şey vardır? ya da yanında gelen kılıfsız toplam 2 gün falan kullandım farketmemiş de olabilirim.

flash desteklenmiyor, ama yavaş yavaş html5'e geçiş olduğu için o açığı çok farketmemeye başlıyorsun.
  • utkucbkc  (18.11.13 17:34:21) 
Şebeke üzerinden görüntülü konuşma desteği yok gerçekten ama tango skype ile görüntülü görüşme yapılıyormuş.


  • montreal  (18.11.13 18:00:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.