[]

sultanahmet'te turistlerle sosyalleşmek

önümüzdeki birkaç gün istanbulda olacağım, gündüzleri işim yok, evde boş boş oturacağıma sultanahmet'e falan gideyimde turistlerle biraz sohbet edeyim diyorum, maksat pratik yapmak. yalnız konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum, en samimi millet hangisidir, kimleri tercih edeyim, konuya nasıl gireyim, kısacası muhabbete nasıl giriş yaparsam beni yanlış anlamazlar?

malum turistlere dostça yaklaşıp dolandırmaya kalkan, tecavüze yeltenen, kapkaça kalkışan insan çok, karşımdakine kötü bir izlenim bırakmadan nasıl dostça iletişim kurabilirim?


 
pek sıcak karşılanmazsınız muhtemelen. yani belki bir ortamda otururken sohbet edilebilir ama gidip yolda biriyle sohbet ederseniz, dolandırıcı olduğunuzu düşüneceklerdir. ki çok fazla var.


  • dahili meddah  (18.11.13 13:40:14) 
haritada bi şey arıyolarsa gidip sorabilirsin "can i help you?" diye :) bu avrupa'da sık yapılan bi şey. yani insanlar bu şekilde yardım etmeyi sever, o yüzden tuhaf karşılamayabilirler. amerikalı ve kanadalı turistler de sıcak genellikle. japon ve koreliler biraz çekingen olur ve ingilizceleri de genelde iyi olmaz.


  • nathanieltroy  (18.11.13 13:44:57 ~ 13:45:20) 
Ben bu yaz tam olarak sultanahmette fatih belediyesine bagli olarak turizim elciligi yaptim. Yani butun gunum turistlerle sohbet muhabbet gecti ama kaldi ki uzerimde kocaman ask me kolumda free information yazmasina ragmen gene de ilk once dolandirici bakisi yedik. Hatta o freeyi gormeden once ingilizce bilmiyor gibi yapip gorunce sakanlar bile oldu karisik isler bunlar genelleme yapmak istemezdim ama oyle. Aralarinda cok sicakkanli olanlar da yok degil. Gene de cok istiyorsan sultanahmet tramvay duraginin orada harita var bir cok turist buradan taksime nasil gidilir,bebek nerededir gibi sorular soruyor yol anlatirsan cok makbule gecer bence :)


  • duzsac  (18.11.13 14:05:57) 
Sultan ahmed koftecisinde asiri kalabalik oldugu icin alakasiz insanlari ayni masaya oturuyolar ve arap turistlerin yanlarina oturtmuyolar nedense ama (kendi gozlemim) zaten onlar hep aile oluyo ama turistler ikili uclu olduklarindan iki kere denk geldim sohbet etmistim sans ama tabii tamamen


  • mula  (18.11.13 14:51:36) 
Haritayla cebellesen bir cifte karakoyde yol tarif etmistim, bir - iki dakika laflastik, gulduk filan. İstiklal caddesine gideceklermis, ki ben de oraya gidiyordum, cifte " size beles rehberlik yapabilirim, laflamis oluruz" dedigim zaman bir anda ciddilesip soguk davrandilar. Clkendimi dolandirici/tacizciyibi hissetmistim o an, bu tr tepkiler de gelebilir.


  • gadanallah  (18.11.13 15:32:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.