[]

Yeni neslin rahatlığı ?

94 sonrası kuşak sizcede çok aşırı rahat değil mi ? Benim gibi dünyanın en açık görüşlü adamını bile zaman zaman " oha " dedirtebiliecek manzalar ile karşılaşıyorum.Sex ve uyuşturucu onlar için tabu felan değil.Bu özgür yeni kuşak sizce yeni Türkiyeyi olumlumu yoksa olumsuzmu etkileyecek ?




 
türkiye'ye özgü değil dünyada da böyle bu durum. 3 yaşında çocukların elinde ipad falan var anasının babasının ağzına vurasım geliyor öyle çocuğu görünce. ama boktan bi yere gittiğimiz kesin.


  • mutantking  (18.11.13 00:00:18) 
şu zamana kadar tabularla yaşadık da ne oldu?
valla geçen yaza kadar 90 neslinden umutsuzdum ama Gezi Direnişi ile fikirlerim tamamen değişti. böyle olacaklarsa rahat olmalarında bi mahsur yok bence.

  • livaneli kadir  (18.11.13 00:02:59) 
doğru bir tespit.

çok kurumsal bir şirkette bu nesilden iki stajyer kadınlar tuvaletinde penetrasyon halinde basıldı. rahatlığa bakar mısın :)
  • [silinmiş]  (18.11.13 00:04:06) 
öğretmenim.
yaşım 33.

lisede öğretmenlik yaparken (3 sene önce) gördüğüm lise öğrencileri, benim lise dönemim ile çok farklıydı. hareket, hal, tavır, konuşma, vb.
ki çok büyük jenerasyon farklari da yok aramda onlarla.

ilköğretimde bile durum öyle. ama kolejde öğretmenlik yaptigim ve geçmişimde devlet ilkokulunda okuduğum için, ilkokul bazında kıyaslama yapamaycagim, en azindan ogrenciler arasinda.
fakat aileler cok garip bu aralar.

bazi velilerden şöyle şeyler duyabiliyordum mesela,

"çocuğumun ipad'i diğerlerininkine karışmasın"

?!?!?!?!?
  • la traviata  (18.11.13 00:05:05 ~ 00:07:27) 
ne yalan söyleyeyim 94'ten sonrasını okumadım.


  • papillon7  (18.11.13 00:06:13) 
Olumsuz. Sex falan bi yana terbiye yok, ve düsüncesizler. Geçenlerde isim vermeyeyim, manevi değeri oldukça önemli bir dernekte öpüşürlerken gördüm iki yeni yetmeyi. Şehitlik falan, yeri mi yani orasi? Saygı yok saygı.


  • tüketici kız  (18.11.13 00:06:39) 
Olumlu etkileyeceklerini sanmıyorum.

Son zamanlarda hep derim, saçma sapan bir nesil yetişiyor diye. Abi twitter'da karşıma çıkan ilkokul çocuğunun fotoğraflarına bakıyorum, çocuk saçlarının yan tarafları 1 numara yapmış, üst tarafları yukarı kaldırmış. Ne bileyim başka bir ilkokul veya ne biliyim lise çocuğu kız arkadaşıyla farklı şekillerde (aralarında spider-man'in efsane sahnesi bile var) öpüşmelerinin fotoğrafını atmış.

Tabi ki içlerinde istisnalar vardır, ama durum böyle.
  • aguilas negras  (18.11.13 00:07:56) 
Önceden liseye gidenler de hep bir ağırlık hissetemişimdir. Hani bu liseli misin sen? muhabbeti onlar için yapılmıyordu. Ama şimdikiler.. ilkokul çocuklarından farkları yok. Bu neden kaynaklanıyor bilemiyorum? İnternet ve teknolojinin gelişmesi olabilir mi?

şaka maka bu doğum olayını 93 ten sonra kaldırmaları gerekiyordu :))
  • dalessandro  (18.11.13 00:10:24) 
Bazen instagramda o kadar açık seçik fotoğraflar paylaşıyorki hanım kızlarımız bu rahatlık rus kızlarında yoktur.. Bizim gençliğimizde hayal edemiyeceğimiz "American collage " tarzı yaşamın on katını yaşıyor yeni gençlik


  • darkknight  (18.11.13 00:11:55) 
katılıyorum.ayrıca baya bi kısmını kısırlaştırma taraftarıyım.


  • tadutadu  (18.11.13 00:13:55) 
tabular konusunda değil de daha çok sorumsuzluk ve tembellik var. hazıra konma alışkanlığı gözlemledim ben de. saçma şeylere hayran kalma olayı daha da ilginç. imrenilecek şeylere değil de boş şeylere takıklar. kendini geliştirme adına bi çaba yok. günü yaşayım kafası var ki son 10-20 yılda bu çok arttı. o da ne yazık ki medyanın bize işlediği bilinçle alakalı.


  • pek vokal  (18.11.13 00:16:12) 
bu direkt olarak dönemin popüler kültürüyle alakalı. bugünün popüler kültürünü de daha çok internet, sosyal medya şekillendiriyor. sana ne dayatılırsa o.

internet öyle sanıldığı gibi çok çeşitli insanların farklı şeyler paylaştığı, ürettiği bir ortam değil sonuçta. herkes aynı kafada, aynı şeye gülüp, aynı konu hakkında aynı düşünceleri dile getiriyor, aynı müziği dinleyip, aynı filmi izliyor, aynı şekilde konuşuyor. yani o kuşak kendiliğinden bu şekle bürünmedi. bizim zamanımızda böyle bir ortam olsaydı, büyük ihtimalle çoğumuz yine bu şekilde olacaktı. 10 sene sonra farklı bir ortam olacak, farklı kuşak gelecek. tabular yerinde sadece tabuların içeriği değişti biraz.

ayrıca sadece türkiye değil, tüm dünya aynı şekilde. ben herhangi bir olumsuzluk göremiyorum. daha doğrusu popüler kültürün seneler boyunca topluma verdiği zarar neyse, yine aynısı olacak işte.

lafı geçmişken, başından beri sokaklarda benim de destek verdiğim gezi direnişi de aynı şekilde gelişmiş bir hareketti ne yazık ki. o anda popüler olan neyse o yapıldı. yoksa bu kadar ciddi bir devlet terörünün yaşandığı süreçte, olaylar biraz durulduktan hemen sonra, bir şey olmamış gibi profillere bodrum'da çekilmiş tatil fotoğrafları koyulmazdı heralde değil mi?
  • soso  (18.11.13 00:17:26 ~ 00:19:18) 
Büyüklerimiz demiş dayak cennetten cikmadir diye.biz bir saygisizlik terbiyesizlik yaptikmi fircayi/dayagi yerdik ogrenirdik doğruyu yanlisi. Anne babalar çocuğuna fazla toleransli nerdeyse evladim sen yorulma yerine ben nefes alirim diyecekler. Sonuç etraf simarik bebe dolu.


  • efsane  (18.11.13 00:18:15 ~ 00:19:34) 
desteklediğim şeydir. gençliğimizde çok çektik bu durumdan. büyükler hep ensemizdeydi. yeni nesil öyle mi? bırakınız sevişsinler. bence.


  • zvonimir  (18.11.13 00:24:55) 
olum burası terli 1 haftalık teyze kilotlu çorabı gibi kokmuş puuııyy.

yorumlara gel. sizin yapacağınız tespitlere tüküreyim. şuraya sıçıyım'da seksen neslinin bok kokusu şuraya yayılsın rahatlayın bre çükübikler.

ipadle dövesim var sizi.
  • fukka  (18.11.13 00:25:59 ~ 00:27:05) 
Ne tür semtlerde yaşıyorsunuz abi siz. Uyuşturucuymuş bilmrm neymiş. Tanıdığım bir sürü o nesilden çocuk var alakaları yok bu söylediklerinizle. İnternette sağda solda 2 tane marjinal tip görüyorsunuz sonra yok yeni nesil şöyle yok böyle. Ben de hep ben o yaşlardeyken bu kadar olgun aklı başında davranıyor muydum diye düşünüyorum ufaklıkları görünce


  • juninho77  (18.11.13 00:48:03) 
Ben Muğlalıyım ve istanbulda yaşıyorum iki şehri yakından gözlemleme şansım var.Muğla zaten yapı itibariyle rahat bi şehirdir.Bizim gençliğimizdede kız erkek ilişkileri tabiki bi anadolu kasabası veyahutta orta direk bi istanbul semti gibi kapalı değildi.Ama demek istediğim bizim gençlik yıllarımızda geç saatlere kadar dışarı çıkma alkol kullanma vb gibi olaylar rahatlık unsuru sayılrıken yeni kuşakta bunlar tartışılmıyor bile.Bizim zamanımızda tabu olan cınsellık artık çok kucuk yaşlarda yaşanıyor bizim hiç tanışmadığımız uyuşturucu ortamlarına çok kolay erişilebiliniyor.Beni yanlış anlamayın ben açık görüşlü bi insanım ve cinsellik konusunda bi derdim yok ancak uyuşturucu konusunu çok tehlikeli buluyorum .


  • darkknight  (18.11.13 00:52:31) 
ABD'de iPad, 1 yaş oyuncağı...


  • compadrito  (18.11.13 03:04:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.