[]

kahve öğütücü tavsiyesi

french press'de yapmak için çekirdek kahveyi öğütebileceğim elektrikli kahve öğütücüsü arıyorum. tavsiyeleriniz var mı?




 
www.delonghi.com

kullanmadim ama marka guvenilir. kesene uygun olani al
  • exlibris  (17.11.13 19:32:29) 
www.delonghi.com KG49 modelini kullanıyorum, memnunum.


  • candanag  (17.11.13 19:32:47) 
Fiyat ve mutfakta kapladığı yere göre öneriler değişir.

Para bende gani ve mutfağımda at koşturuyorum diyorsanız Expobar'ın güzel öğütücü makineleri var.

Fazla para ödemek istemiyorum ve mutfağım küçük, mutfağımda hamam böcekleri bile eğilerek yürüyor derseniz o halde Delonghi KG79 fiyat performansı en iyi aletlerden biridir.
  • bugraa  (17.11.13 19:42:17) 
linkleri verilen delonghi ya da diğer o fiyat aralığında olan hiçbir elektrikli kahve öğütücüsü ne yazık ki bir sözen el değirmeni gibi olamıyor. geneli çekirdeği öğütmüyor, dengesiz şekilde parçalıyor. dolayısıyla elektriksiz, sözen el değirmeni tavsiye ediyorum. o 100-200 liralık elektrikli öğütücülerle arasında lezzet açısından ciddi fark oluyor. ha yok, param var diyorsan san remo'nun öğütücülerinden alabilirsin tabi.

bu arada eğer el değirmeni alacaksan eminönü'ndeki sözen'e gidip alman daha iyi olacaktır. kahveyi çok kalın çekeceğini söylersen, onlar modifiye edilmişlerden verir sana, birlikte denersiniz de zaten.
  • soso  (17.11.13 19:47:08) 
@soso; Delonghi KG79 ile diğerlerini aynı kefeye koymak biraz haksızlık. Diğer bir çok alet, bıçak ile parçalayarak kahvenin lezzetini ve aromasını kaybettiriyor ve ayrıca kahveyi homojen bir şekilde parçalayamıyor ama KG79 da bıçak yok, tıpkı el değirmenindeki gibi öğütücü değirmen var.
Sözen el değirmeni en iyilerden biridir ama KG79 u yabana atmayın derim.

  • bugraa  (17.11.13 19:56:04) 
@bugraa, o kadar ayrıntısını bilmiyordum açıkçası o modelin. klasik bıçaklı öğütücülerden sandım, pardon. aslında kalınlığında hassas ayar isteyen espresso, türk kahvesi gibi kahveleri yapmayı düşünseydi yine makineye karşı çıkardım bıçaksız da olsa ama french press olunca, en azından denenebilir belki, aynen.


  • soso  (17.11.13 20:05:22) 
@soso KG79 da hassas ayar da var :)
Türk Kahvesi, Filtre Kahve, Espresso vs vs için ayarları var. Hatta bu ayarlara bağlı kalmayıp hassasiyet ayarlarını kişiselleştirebiliyorsunuz da.
Ya da diyelim hazneyi çekirdek ile doldurdunuz ve sadece 2 fincan kahve yapacaksınız, bunun için de ayarı var ve 2 den 12 fincana kadar ayarlayıp, istenilen miktarda öğütme yapınca otomatikman duruyor.
  • bugraa  (17.11.13 20:18:23) 
denemek lazım, denemeden bir şey diyemiyorum. yalnız şu fincan kahve ayarlama olayı baya gereksiz olmuş, ne bileyim :)

bu arada mr.goodcat, öğütücü falan almaya kalkıyorsun da, kahveni de umarım şu 6-7 ay öncesinden kavurdukları bayat kahveleri kakalayan starbucks, tchibo gibi yerlerden almayacaksındır. öyle yapacaksan pek gerek yok öğütücüye falan bana kalırsa, içeceğin zaten bayat kahve olacak.
  • soso  (17.11.13 20:40:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.