[]

Kedinin balkondan/camdan atlama ihtimali ve önlemler

Kedinizin balkona çıkmasına izin veriyor musunuz? Nasıl önlemler alıyorsunuz?

-----------

Mesela bizim evde kapılara/pencerelere tel taktırılmış durumda. ama gözlem altında balkona çıkmasına izin veriliyor. ev 10. katta. balkona çıkıp kedi otu yiyor. bazen güneşin ısıttığı mermere yatıyor biraz, sonra geri içeri girdiryoruz. bir de balkona çıkmaya hasret kalıyor genelde.

geçen gün bir balkonun teli açık bırakılmış. sonra masaya atlayıp balkonun kenarına çıkmış. annem son anda kucağına alıp içeri sokmuş. şimdi burda teli açık unutma faktörü var ama balkona çıkmasını önleyici önlemler alabilir miyiz mesela? masa koymayalım mı mesela? yükseğe sıçrama huyu yok ama ya öyle bişey yaparsa daha kötü olmaz mı?

 
Balkona balık ağı gerin doya doya çıksın hayvancağız. Biz de 5. katta oturuyoruz balkonun bir kısmını kapattık bu şekilde ve kediler bayılıyor balkona çıkmaya.


  • purusha  (17.11.13 19:12:37) 
benim kedim,balkonun demirlerinde yürüyordu,hiç atlamadı ama.önlem almamıştık.çok rahat olmamak lazım aslında.


  • rock n roll  (17.11.13 19:14:36) 
benim kedim birinci katın balkonunda bile korkup kaçıyordu hiç öyle sorunlarımız olmadı, bununla beraber balık ağı +1


  • bokmuhendisi  (17.11.13 19:42:47) 
kedi + balkon = balkondan dusmus kedi

mutlaka duser. dusmez demeyin. duydugum rekor 17. kat. 17. kattan dusup olmeyen kedi var. ama o dususten sonra, nasil bir hayat yasiyo, onu da bi Allah bilir!
  • compadrito  (17.11.13 19:51:35) 
Aman Allah korusun, kesinlikle çıkartmayın balkona. Ayyyy 10. kat diyorsunuz, içim fena oldu. Bu kedi milleti kuş, sinek, arı, kelebek vs. gördüğünde kendini kaybediyor, maalesef düştüklerini bizzat yakınlarımdan duydum. Ve öyle dört ayak üstüne düşme meselesi filan hikaye; hem kemikleri paramparça olabiliyor, hem de iç kanama geçirip ölebiliyorlar. Çok dikkatli olmanızı öneririm.


  • marcelle  (17.11.13 19:55:45) 
çatıya kaçmıştı yasakladık sonra terası tasma aldık nefret etti. bizde kaçabilecek yerlere şeffaf branda gerdik doya doya çıkıyor şimdi


  • mr fusion  (17.11.13 22:00:04) 
ekleme balık ağı tehlikeli ona tırmanır ağırlığını da taşıyamazsa...


  • mr fusion  (17.11.13 22:00:42) 
pencerelere sineklik taktık ama balkonlar serbest bizde. 6 yetişkin ve 1 yavru kedi var, ilk 1 kaç ay çıkarmıyorum ya da yanındayken çıkarıyorum ama sonrasında istedikleri gibi girip çıkıyorlar. yemeklerini balkonda yiyorlar ve güneşleniyorlar falan. aşağıdaki kedilere ya da kuşlara bakınıyorlar ama atlamaya kalkmadı hiç birisi, balkon demirine de çıkmıyorlar.


  • kadifepanter  (20.11.13 08:41:26) 
çelik sineklik. balkonu kaplayacak çelik sineklik hem kedinin ağrlığını taşır hem de sinekleri uzak tutar. normal sineklikleri denemeyin bile. onlar anca yavru kedileri taşır. tele tırmanmaya alışan kedi büyüdüğünde bir facia yaşayabilirsiniz. çelik tel yetişkin bir kediyi rahatça taşıyor.


  • tururo  (20.11.13 09:24:43) 
geçen animal planette benim belalı kedim programında denk gelmiştim buna.

kedinin balkondan atlamaması için balkona tel yaptılar. balkonun tamamına değilde belli kısmına belli açıyla yerleştirdiler telleri. yani şöyle düşün balkon demirlerinin bittiği hizaya, demirleri çevreleyecek şekilde eni 40 cm olan teli açıyla yerleştirdiler. hem balkon manzarası kapanmadı hem de kedi atlayamadı.

kedi görüş açısıyla nedeniyle belli açıda yerleştirilen tele atlayamıyormuş. ama masa olmaması gerekiyor tabii böyle yaparsan. tele yukarıdan bakamamalı.

güzel anlatamadım ama denk gelirsem tekrarına not alırım.
  • yue  (20.11.13 10:06:20) 
Kedi fileleri gördüm tüm sitelerde, aynı tip tel düşünün basket alanlarının dışındaki gibi. İsimlerini bilmiyorum. Balkonun açık yerlerine baştan sona bunu gerdirerek sabitleyip yaptırma kararı aldık, en güvenilir ve mantıklısı bu geldi.
Diğer fikrimiz de çit gibi baklava şeklinde sık delikli bir demir yaptırmak boydan boya. Ya da direkt sağlam bir baklava çit almak.

  • felicidae  (10.09.20 10:33:35) 
Bir kedim 4. kattan düştü. 3 bacağı kırıldı, ön minnak dişleri döküldü. Hayatı boyunca elden yemek yemek zorunda kaldı hayvancağız. Diğer kedim 3. kattan düştü, hiçbirşey olmadı. Bir süre balkona ağ gerdik, hayvan da düşünce korkmuş biraz. Şimdi 7. kattayız, hayvancık da yaşlandı epey. Şimdi tel-mel yok. Rahatça balkona girip çıkıyor, arada kuşlara "makeke - makeke" yapıyor ama atlayası kalmadı artık.
Kısaca kediler balkondan düşerler. Tel-mel yapın bir şeyler.

  • SiyamkedisiZorro  (10.09.20 11:44:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.