[]

french press için yardım lazım

ilkten bi mocha makinesine merak salmıştım da iş yerinde imkan dahilinde olmadığı için french press'e razı oldum, şimdi ben bunu nerden alayım gereksiz para saçmadan ama iyisinden? eğer gerçekten değecekse eğer parası çok mühim değil. bir de kahveyi tchibo'dan almayı düşünüyorum, önerileriniz nedir? nelere dikkat edeyim? kaç dk bekliyor kahve içinde?

son olarak espresso için başkaca önerisi olan var mı?
şartlar:
1-elektrik var
2-sıcak su var
3-büyük makine götürmem mümkün değil

edit: yok biliyorum filtre kahve ile espresso arasındaki farkı da, işte espresso olmayınca filtreye razı olduk..

 
ikea'dan almıştım. gayet memnunum fiyat 8-10 lira gibi birşeydi. daha önce 2-3 tane başka aldım kalitesiz ürünler bir süre sonra metal kısımları ve özellikle metal filtre paslanmaya başladı ama ikeadan aldığımda böyle bir şey olmadı.


  • delidir yakalayin  (17.11.13 15:12:23) 
kahve dünyasından aldım 15 TL. gayet güzel.


  • Absinthe75c  (17.11.13 15:19:27) 
öncelikle french presste hazırladığın kahve espresso olmuyor, onda bir anlaşalım :) aldığın kahveyi çektirmek istediğinde sana sorarlar "ne için çekelim?" diye, espresso der isen french pressle kullanamazsın o kahveyi. french press diye belirtmen gerekir.

tchibonun kahveleri iyidir, starbucks düşünebilirsin veya türk kahvesi çeken görece büyük dükkanlar aynı kahve çekirdeğini french press için de çekebilir, eğer gerekli aletleri var ise.

ben french press te iyice demini alması için 4-5 dakika bekletiyorum ama bu biraz ağız tadı meselesi, deneme yanılma yoluyla kendi zevkine göre bir ayar bulabilirsin.

french press aletleri genelde standart; ikea, kahve dünyası vs denmiş zaten. bodum'un aletleri de iyidir ama onlar pahalı biraz bu muadillerine göre. çok gözle görülür bir defosu olmadığı müddetçe bulduğun yerden alabilirsin.
  • fengari  (17.11.13 16:04:52) 
  • mephistoo  (17.11.13 16:21:53) 
Kahveyi tchibo'dan pek önermem. Dışarda açıkta bekliyor çekirdek kahveleri ve çok bekleyince çekilmemiş bile olsa aromasında kayıplar olur. Türkiye menşeili dükkanlardan uzak dur ayrıca, gerek kahve dünyası olsun, gerek hacıbaba veya mehmet efendi olsun en kalitesiz çekirdekleri kullanırlar ve bayat olur.

Kendi sıralamam Starbucks ~= Tchibo(ucuz çünkü) > türk kahveciler
  • Haldamir  (17.11.13 18:36:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.