[]

Sözcü "gazete" sinin başbakandan "tayyip" diye bahsetmesi

ne kadar etiktir?

Emin Çölaşan isimli, gazeteci olduğunu iddia eden zatın biri böyle bir gazete çıkarıyor.genç menç de değil hani,60 yaşında yaşlı başlı adam.Gazete diye çıkardığı zırvalıkta herkesten soyadıyla bahsederken başbakandan özellikle "tayyip" diye bahsediyor.Biz genelde abdullah öcalan dan apo diye bahsederiz, bu da bu şekil bir hitapla buna atıfta bulunuyor.

Başbakan demiyor,Erdoğan demiyor,Tayyip Erdoğan demiyor,tayyip diyor.

Galiba bu kişi görgüden görenekten, edepten bir haber.Uluslararası formatlardan da bir haber.Gazetenin başına da Atatürkü ve Türk bayrağını da koymuş ki bunun üzerinden nemalanıyor.Gazetenin sitesindeki yorumlardan tut da gazeteyi okuyanların konuşmalarına kadar hepsi birbirini tatmin ediyor "oo yes oyess" diye.Kendi aralarında kıs kıs gülüyorlar.

Emin çölaşan denilen kişi de "allahın takdiri" diye zaytung da haber olan bir belgeyi gerçek zannedip haber yapan bir kişi.Gazete diye çıkardığı zırvalığı da sen düşün artık.

Gezi parkı eylemlerinde çok umutlandı, üzerine düşeni fazlasıyla yaptı garibim de, bir sonuç çıkmayınca köşesine çekildi.

Türkiye'nin en çok tazminat ödeyen(çalıştığı gazeteye ödettiren) "gazeteci" si kendisi.Zamanında Aydın Doğan baktı baş edemiyor,kendisini kapı dışarı etti.Sırf Melih Gökçek hakkında asılsız haberleri yüzünden ödediği tazminat sayısı 40 dan fazladır.

Şimdi mesela ben böyle dedim ya, direk Erdoğancı oldum, akp li oldum onların gözünde.Yaşadığın ülkenin başbakanını sevmeyebilirsin ancak hiç olmazsa onun makamına duyduğun saygıdan ötürü ona saygıyla hitap etmen lazım.

Aldım okudum.Gazetede fikir yok, düşünce yok,etik değerler hiç yok, en ufak bir zeka kırıntısı yok.Her nasılsa, bunların hiç biri olmamasına rağmen eleştiri var :))))
E ne yapacak, bayrakla, Atatürk'le bir yerlerden birilerini yakalayacak tabi.Son derece seviyesiz bir insanın çıkardığı seviyesiz bir zırvalık.

Keşke "Emin" de bu satırları okusa.

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip ERDOĞAN
R.Tayyip Erdoğan
R.Tayyip ERDOĞAN
Tayyip Erdoğan
Tayyip ERDOĞAN
Erdoğan
ERDOĞAN
Başbakan
BAŞBAKAN

 
Bu ulkede (adi boyle konmasa da) vatana ihanet ettigi icin asilan basbakan oldu, ayrica benim secip beni temsil etsin diye gonderdigim adami neden kendimden daha yukarida bir yere koyayim ki? Siz hala bir padisah ozluyor olabilir misiniz, kulluk edeceginiz.?


  • nooneatall  (17.11.13 13:32:37) 
basın etiği olarak bu tür pozisyonlarda olan insanlara babalarının oğlu gibi hitap etmek yanlış tabi, konum itibariyle asgari bir saygıyı göstermek gerekir ama işte erdoğan ile emin çölaşan en azından benim için "al birini, vur ötekine" kalibresinde insanlar oldukları için, fazlaca bir şey diyemiyorum.


  • fengari  (17.11.13 13:33:54) 
bizde boşbakan diyoruz gayet etik geliyor bize


  • facebook  (17.11.13 13:34:37) 
şimdi saygı karşılıklıdır.sen,vatandaşa ananı al da git dersen,insanlar da sana tayyip der.makama saygı sözkonusuysa eğer sen kendin önce makamına saygı duyacaksın.bu kadar basit.


  • rock n roll  (17.11.13 13:36:30) 
Emin Çölaşanı sevmem,
Ama onun Hürriyet'ten ayrılma sebebini yanlış hatırlıyorsunuz. Aydın Doğan kendisiyle başedemedi değil, erdoğan bir konuşması sırasında aba altında sopa göstererek "Gazete sahipleri köşe yazarlarına dikkat etsin" diyerek kendisini kovdurtmuştu.
Hatta bir anda 5 milyar liralık bir vergi borcu çıkmıştı aydın doğan'a.

Kısaca, kendisini sevmem ama başbakanın emin çölaşanın kariyerin yaptığı etkinin etikliği tartışmaya daha açık bir konu. Bu nedenle kendisi başbakana saygı duymuyor olabilir.
  • dampire  (17.11.13 13:42:03 ~ 13:43:19) 
@rock n roll dediğin gibi,kesinlikle saygı karşılıklıdır.Sen başbakana anayasayı öğretmeye kalkarsan saygısızlık edersin.Başbakanın yaptığı da saygısızlık ama sen saygı karşılıklı dedin, öyleyse sorun yok.


  • AWD  (17.11.13 13:42:31) 
insanligin onundeki en buyuk tehlikelerinden biri isme, makama ve statute saygidir. sirf statusunden dolayi cigeri bes para etmeyen adamlarin her turlu pisligi, aptalligi ve saygisizligi mazur goruluyor. bkz, fatih terim, fatih tekke, basbakan, bulent ersoy vb..kisiler aptal, cigeri bes para etmez falan degil ama her turlu kabahatleri makamlarindan dolayi mazur goruluyor. hani o tripleri bir copcu, asgari ucretli bir isci falan atsa siktir cekip adam yerine koymayiz ama biraz san sohret statu olunca tepemize cikariyoruz. gonul ister ki kagit toplayicisina da, basbakana da ayni muamele olsun ama maalesef oyle degil.


  • dokunmakalbime  (17.11.13 13:42:44 ~ 13:48:18) 
@ nooneatall sen babandan ismiyle, ahmet mehmet diye mi bahsediyorsun? toplum önünde konuşma yapacağın zaman cumhurbaşkanından "abdullah" diye mi söz edersin?


  • AWD  (17.11.13 13:44:27) 
@facebook evet işte bahsettiğim gruba giriyorsunuz ya, çok doğal böyle şeyler.


  • AWD  (17.11.13 13:45:03) 
@dampire eğer başbakan emin in kariyerine balta vurduysa bu, ülkemizdeki gazeteciliğin onuruna hizmet etmekten başka nedir?


  • AWD  (17.11.13 13:47:36) 
@awd elestirecegim biri hakkinda konusuyorsam iki ihtimal var, ya basina sayin koyarak ama arada gulumseyerek unvanini soylerim "sayin 'hehe' baskan" seklinde, ya da "bu arkadas" derim. Yazilarimda ise biraz daha alayli olabiliyorum, ve ben de direk isim yaziyorum.

"Ye kurkum ye" mantigi da nasreddin hocadan beri dalga gecilen bir durum, hatirlatmak isterim ;)
  • nooneatall  (17.11.13 13:50:14) 
Bulunduğu makama saygı açısından böyle hitap etmeleri beni de rahatsız ediyor.


  • dalessandro  (17.11.13 14:01:59) 
"@dampire eğer başbakan emin in kariyerine balta vurduysa bu, ülkemizdeki gazeteciliğin onuruna hizmet etmekten başka nedir?"

@AWD
Ciddi bir cevap bekleyerek ben de şu soruları sormak istiyorum;

1) Ülkemizdeki gazeteciliğin onuru kimler tarafından nasıl belirlenmektedir?
2) Bu onuru korumakla görevli olan kişiler kimlerdir? Bu kişiler hangi şekilde belirlenmiştir?
3) Bir köşe yazarını sansürlemeye, susturmaya çalışmak hangi açıdan "Basın özgürlüğü"dür, hangi açıdan "gazetecilik onurunu korumak"tır?
4) Hangi ülkelerin başbakanlık görev tanımında "ülkesindeki gazetecilik onurunu korur" şeklinde bir ibare vardır?
5) Eğer Türkiye'de yoksa, hangi sıfatla başbakan bu göreve soyunmuştur?
  • dampire  (17.11.13 14:05:38) 
her şey karşılıklı. Tayyip iki ayyaş diyor, taraftarları "ke mal" diyor. kimse kendinin yaptığı şeyi görmüyor da başkasına bok atıyor.

ayrıca emin çölaşanı hitap etme şeklinden dolayı eleştireceksen gezi parkında çok umutlandı, çok tazminat ödedi vs ne alaka?

senin "neci" olduğunu bilmiyorum ama ne olmadığın belli.
  • sansli pipi  (17.11.13 14:07:02) 
Ne yazdı da dokundu bu kadar? Eleştiriden bile yasakmış gibi bahsediyorsun.


  • ontheroad  (17.11.13 14:30:36) 
@dampire
1) öncelikle gazetecilerin bizzat kendileri tarafından, sonra medya patronları tarafından.

2)Bizzat gazetecilerin kendileri ve onları gazelerinde çalıştıran patronları.Bu kişiler "belirlenmemişlerdir". Bu işi yapacaklarını iddia ederken bu onuru koruyacaklarını da beyan etmişlerdir.

3)Konumuzla ilgisi yok.Kendisi istediği gibi ahkam kesebildiği bir gazete çıkarıyor, at koşturuyor.Hani nerede sansür? hangi sansürden bahsediyorsunuz?

Yok ,genel olarak soruyorsanız ben de yanlış buluyorum.Asılsız ve şuursuz olmadığı sürece iş yapan,belge olmadan ithamda bulunmayan bir gazeteci mimlenmemeli. Zaten böyle bir gazeteciyi de kimse sansürleyemez, var mı örneği?

4)"Ülkede iftiracı insanlar gazetecilik yapıyorsa bundan başbakana ne?" mi diyorsunuz? Bu nasıl bir zihniyettir? Tamamen sormuş olmak için soruyorsunuz.Siz başbakan olsanız ve yaptıklarınız halka yanlış ve çarpıtılmış olarak aksettirilse çayınızı yudumlayıp olan biteni izleyecek misiniz? Kaldı ki başbakan da bu ülkenin bir vatandaşıdır.Başbakan nüfuzunu kullanmak bir yana,bir vatandaş olarak olup bitene ses çıkarmak en doğal hakkıdır.

5)Bu soruda "kendisinde onur mu var ki bunu savunuyor" imasında bulunuyorsunuz.Farkettiyseniz bu tamamen onun şahsına yönelik.Bense bunula ilgilenmiyorum.Sorunuzun cevabına gelince,

"Gazeteci kisvesine bürünmüş iftiracı,provokatör kişilerin mağduru olmuş ve ülkesindeki gelişmelerin halkın bir kesimine kasıtlı olarak yanlış,çarpıtılmış olarak aksettirilmesinden rahatsız olan bir" sıfatı ile. Başbakan isim ya,sıfatın sonuna da başbakan ekleyiniz.
  • AWD  (17.11.13 14:37:10 ~ 14:38:43) 
@ontheroad

dokunan bir şey yok.Ortada eleştiri zaten yok, hangi eleştiriden bahsediyorsunuz? Bir konuda seviyeli bir eleştiri yapabilmek için o konuda bilgi sahibi olmak gerekir.Gazete ve Emin ise bunlardan son derece yoksun.

Ben sadece seviyesiz bir adamın benim ülkemin başbakanına oturduğu yerden sürekli ve kasıtlı olarak seviyesizce hitap etmesinden rahatsızım.Bu Erdoğan da olabilir, Kılıçdaroğlu da olabilir,Bahçeli de olabilir, random x kişisi de.
  • AWD  (17.11.13 14:42:18) 
etik kelimesi bu ülkede sence ne kadar geçerli? tıp etiği, polis etiği gibi meslek etiklerinden tut da kişilerin sahip oldukları etiğe kadar...

bir başbakan halkı yumruklar, ananı da al git gibi kelimeler kullanırsa artık saygı kalmaz. çünkü saygı senin davranışa yüklediğin bir sıfattır, sıfata yüklenen bir sıfat değil!
  • lavazza  (26.01.15 23:06:07) 
adam tr'nin en büyük hırsızı hala neyi tartışıyorsunuz


  • qazwsx  (26.01.15 23:10:26) 
başbakan neden desin diyordum ki ölü post hortlamış.


okumadım çoğunu, eğer devletteki görevi dışında değerlendirirsek saygı duymamasına kimse karışamaz. devletteki görevi ile de bağdaştırıp yakıştıramıyorsa belki ondan kullanmıştır.
  • bir ileti paylastim  (26.01.15 23:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.