[]

öğrenecek çok şey var!

bitmiyor la.

neyse, 20.yy'da neler olmuş da hiç bir şey bilmiyormuşum. her geçen gün yeni bir şey öğreniyorum toplumsal olaylarla ilgili. konu konuyu açıyor ve bu merakımın bir sonu gelmiyor.

neyse, dünya savaşlarının önceki dönemden başlayıp, sonrasında dünyada yapılan devrimleri, diğer savaşları, tüketim topluluğun oluşturularak insanların aptallaştırıldığı, ülkelerin dini siyasetlerle tamamen farklılaştırıldıklarını anlatan bir belgesel serisi ya da ne bileyim bunları anlatan bir kitap, film falan var mı?

bu merak ettiğim şeyleri internetten araştırmaya başladığımda bilmediğim her yeni şey için ayrı bir sekmede devam ediyorum. en sonunda sekmeler arasında kayboluyorum. o yüzden detaylı bir şey değil, 20inci yüzyıl dünyasını genel hatlarıyla anlatan bir şey arıyorum

 
Bu seriyi okuyorum ben: www.dunya-tarihi.com

İlk insanlardan anlatmaya başlıyor. Dili çok basit. Din, mitoloji, felsefe, siyaset, politika ne ararsan var. Dolu dolu tarih. Mutlaka okunmalı bence.
  • buzbebek  (17.11.13 13:35:21) 
www.idefix.com

20. yüzyıl olayları için iyi bir kaynak.
  • gogu delen adam  (17.11.13 13:39:18) 
öğrenmeyi amaç haline getirirsen kafayı yersin. sonra birgün duyuruda eğrenilecek çok şey var diye duyuru açarsın. aa açmışsın zaten.

öğrenmenin sonu yok. x bir pastanın tarifi de öğrenme konusu. öğrenmeyi araç haline getirmen lazım bence. 20. yy toplumsal olaylarına ilgi duyuyorum ne okusam demekle "herrr şeyi öğrenmem lazımm" arasında çok fark var. sonuçta sınav olmayacaksınız kendinizi okşuyorsunuz yeni bir şeyler öğrenerek. bunu strese girmeden keyif alarak yapın.
naçizane acizane fikrimdir.
  • sparkle kiddle  (17.11.13 14:11:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.