[]

çamaşırlar da renkli renksiz ayrımı

Birazdan çamaşırhaneye çamaşırlarımı vericem. Ekte gördüğünüz boxer Renklilerle yıkanır mı? Beyaz boxer ama üstünde mavi İşlemeler var. Diyelim ki attık renksiz kıyafet mi zarar görür yoksa renkli kıyafetlerim mi boyanır? Bir de gri kıyafet renkli midir renksiz midir ?




 
ekte bir fotoğraf görünmüyor.

renkli + renksiz kıyafet atılınca, renklinin/boyalının boyası beyaza geçebilir.

gri renkte olanları ben beyazlarla yıkıyorum.
  • gogu delen adam  (17.11.13 13:06:36) 
Renkliler birkaç renge ayrılabilir. Açık, orta, koyu renkliler olarak. Açık ton bir gri açık renkliler klasmanına girer, bej gibi şeylerle güzel yıkanır. Bir de beyazın üstünde birtakım renkler varsa beyazlar ile yıkanmaz, ne olur, ne olmaz. Zaten beyazlar daha sıcak suda yıkanıyor, o yüzden renk salma olasılığı var.


  • aychovsky  (17.11.13 13:08:00) 
ek yok

gri renklidir, ben siyahla bile atarım ama beyazlarla kesinlikle çok açık renklileri bile atmam.

renkli kıyafetler boyanmaz. hafif renkliler bile renksizlere-beyazlara solar.
  • letheavendangered  (17.11.13 13:09:16) 
Renkliyle renksizi aynı anda atsam renkli mi zarar görür renksiz mi ?


  • oddyseus  (17.11.13 13:11:29) 
çamaşırlarda açık ve koyu renklilerin bir arada yıkanması, tek yıkama için 30 derecede yıkanırsa sorun olmaz ama koyu renkler yavaş yavaş rengini açığa geçirir ve reklamlardaki 20 yıkama öncesi-sonrası resimlerine döner ortalık. giysinin o hale gelişi de yavaş yavaş olduğu için gözle de kolay kolay fark edilmez. giysinin ömrünü uzatmak için tonlarına ve renklerine dikkat etmek gerekir. örneğin bazı farklı renklerin açıklarının bir arada yıkanması, atıyorum 50 yıkama sonra fark edilir. en iyisi de biriktirip yıkamaktır, çünkü renk birbirine bulaşmasın diye su israfı ve elektrik israfı yapmamak gerek.
beyazlar ise hepsinden ayrı yıkanır. yukarıdaki nedenden dolayı. bir de beyazlar 50 derece falan yıkanır, çünkü başka türlü beyazdan leke çıkması zordur. Haşlamak gerekir. Ama 60 üstüne de çıkarınca, bu sefer kumaş zarar görmeye başlayacağından ürünün ömrü kısalır. Optimum sıcaklık, sadece beyazlar için 50-60 derecedir. Eğer beyazın üstünde başka bir renk varsa, o beyazlarla yıkanmaz. çünkü diğer renk diğer beyazlara bulaşabilir. renklilerle de yıkanmaz, iyice ayrı yıkanır.
ayrıca, büyük marketlerde renklerin birbirine karışmasını önleyen kağıtlar satılıyor. normal kağıttan şeffaf, tuvalet kağıdından kalın, garip bir şey. koyu renkleri yıkarken bu kağıtlardan bir iki tane çamaşırların arasına atınca, bu kağıtlar sudaki rengi çekiyor ve renklerin birbirine bulaşmasını bir nebzeye kadar engellemeye çalışıyor.
  • aychovsky  (17.11.13 13:20:39 ~ 13:29:54) 
Düşük derecede (30) aslında sorun olmaz çok fazla, ben hep düşük derecede beraber yıkardım (kotlar hariç) ama bir kaç ay önce yeni aldığım bir sweatshirtu (kırmızı) yıkadım beyazlarla, açık pembe renkli yatak çarşaflarım oldu. Renkli çamaşırların etiket kısmında yazar "benzer renklerle yıkayınız" diye, ona da bakabilirsin.


  • fengari  (17.11.13 13:28:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.