[]

toplama pc vs hazir sistem

insanlar hep toplama taraftari olmustur ama bana sacma gelmistir. zira hazir pc uretmis major bir markanin muhendisi, arge cisi falan var. adamlar o kasayi toplarken her kurumsal, buyuk firma gibi en stabil, en sorunsuz en yuksek oerformansli calisacak parcalari ekliyordur. haksiz miyim? oyleyse niye?




 
Çünkü her ihtiyaca uyacak sistemler kurmuyorlar. Ekran kartı, ram falan ihtiyacı kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor. Biri müzikle diğeri grafikle uğraşıyor mesela.
Ayrıca marka bilgisayarlar da sonuçta toplama, apple değilse eğer. Stabil sistem yaratmak da bir bilene sorunca zor değil hiç.

edit: fiyat kısmını eklemeyi unutmuşum. Toplama daha ucuz oluyor evet.
  • whoosie  (17.11.13 09:28:30 ~ 09:36:43) 
kendin toplarsan fiyat çok daha ucuza geliyor da ondan. ayrıca istediğim kombinasyonu yapabilirsin ki bu ayrı bir zevktir. (anlayana)


  • istenmeyen_adam  (17.11.13 09:33:01) 
gidip hp'den, asus^tan alsan aldığın fiyatın içinde işletim sistemi de var. ubuntu kullanacaksın mesela. gereksiz yere para vermiş olacaksın. belki ona vereceğin parayla 4 değil de 6 gb ram alabileceksin.


  • sutlu nescafe  (17.11.13 09:44:33) 
"en sorunsuz en yuksek performansli parcalari ekliyorlardir" da buyuk yalan. hazir pc'ler kullanicilari kandirip daha yuksek karlar pc satmak icin hazirlanirlar. oyle arge, performans testi falan komik seyler. hazir pcler'de genelde 1 parca iyi olur gerisi dandik yada orta sinif parca olur. mesela i7 islemci koyar ama onun hizina yetiscek ram yada anakart koymaz. ee noldu o zmn? sistem yine en yavas parcasinin hizinda calisti, i7 cop oldu.


  • crucio  (17.11.13 10:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.