[]

adsl kota

sevgili duyuru sokağı sakinleri ttnet kotalı adsl kullanıcısı olan ben iki aydır 7 gb lık kullanım sonucu fatura olarak 55-56 lira civarında bir meblağı ttnete bayılıyorum. aklıma takılan bir şey var ben limit aşmamak için o kadar kasıyorum ama yine 3 gb limit aşımı geliyor. download filan yapma gibi bir durumumda yok kendimi frenledim o konuda. aklıma takılan soru şu benim bilgisayarda mevcut bir program yazılım vs. kota aşımına neden oluyor mudur acaba? bunu düşünmeme sebep şey en başta dediğim gibi faturada hep 7 gb rakamını görmem. bi aydınlatın beni be kurtarın şu çileden.




 
eğer bol bol video izliyorsan normaldir. 1-2 saat sadece haber sitelerinde dolanmak bile 100mb götürüyor bende.


  • readmymind  (21.04.09 21:57:22) 
video yokta bol bol resim var onunla da ilgisi olabilir mi?


  • sayha  (21.04.09 22:05:18) 
evet bol bol fotoğraf da yapar onu.


  • rectoa  (21.04.09 22:09:54) 
kablosuz modem kullanıyor musunuz?
eğer öyleyse şifresiz mi? başkaları sömürüyor olmasın?

  • etna  (21.04.09 22:12:58) 
eğer büyük boyutlu fotoğraflar ise o dedikleriniz, her biri 1-3mb götürüyor.


  • readmymind  (21.04.09 22:13:30) 
antivirüs programı filan varsa (kaspersky gibi) sürekli veritabanı güncelleştirmesi yapar , haberin olsun.


  • ocanal  (21.04.09 22:33:31) 
oyun.facebooktaki poker vaya mynet oyunları


  • istenmeyenucuncukisi  (21.04.09 22:41:23) 
sık sık format atıyorsan güncellemelerden dolayı rahatça dolar kota. ya da başka programların kotaları. bir de msn'de webcam kullanıyorsan o da önemli.


  • abtash  (21.04.09 22:58:24) 
aynen benim de başıma geldi.ay sonuna 5 gün kala 3.5 gb biniverdi. gittim telokom'a anlattım ben netten pc ye gelen giden paketleri neyi kontrol ediyorum, firewall var programları takip ediyorum öyle kafalarına göre bağlanıp indiremiyorlar, video müzik uzun zamandır işim olmuyor zaten nedir bu ? dedim. "valla ben muhasebeciyim"!? anlamadım yanıtını verdi bu itirazlarla ilgilenen şahıs. uzun uzun sohped ettik telokom'un geriye dönük bir kayıt tutma olayının olmadığını bunun bizim mahremizize tecavüz ve kişilik haklarını çiğneme anlamına geleceğini ( tatlı tatlı anlattı ), ancak savcılık kararıyla polisiye takipler için ileriye dönük takip yapılabileceğini vs. anlattı .ben ayrılırken "yav modemi son 3 gün hiç kapamamışın, kapatarak dene bakalım" dedi bende nihayetinde yalnızca bir köprü vazifesi gören bir aletin veri çekemeyeceğini anlattım, hak verdi düşündü , belki uzun bağlantı sonucu bağlantı hesap kesiminin karışıklığa uğrayabileceğine dair garip bir tez attı ortaya. bu tezin akabinde de benim kafam attı sizi denetleyen ankaradaki telekominikasyon kurumuna ( salladım ) gitsem bana yardımcı olabilirler belki diyerek ortamı terkettim.


  • ukde  (22.04.09 01:49:02 ~ 01:51:05) 
kaspersky kurulu evet ama güncelleştirmelerin kotaya bu kadar etkisi olduğunu bilmiyordum açıkcası. onun dışında bi ara gamyunda oyun oynamıştım allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu ttneti yav.


  • sayha  (22.04.09 07:57:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.