[]

ne sunayım?

sunum konum: "books,plays and films should be cencored"
sadece bir adet seçim hakkım var, yani "s" takılarına aldanmayın.benim aklıma ilk "Srpski film" geldi ama onu da sınıf ortamında anlatamam gibi sanki.sansürcü bi kafada da değilim ki mmk.bulamadım bir şey bir el atın.



 
şimdi sunum konun buysa bu bir yargı cümlesi. Doğrulanır ya da yanlışlanır. Emin misin bir şey seçip neden sansürlenmesi gerektiğini anlatman gerektiğine? Bence bu cümlenin nasıl faşist bir devlete götürdüğünü falan anlatabilirsin.

Yine de dediğin gibiyse kitap daha rahat olur, kavgam ya da şeytanın fısıldadıkları gibi sansürlenmiş kitaplar üzerinden gidebilirsin.
  • whoosie  (16.11.13 22:04:39 ~ 22:07:56) 
spartacus den dal konuya çok açık sahne vardı diye gir.
Dizi kabul olursa tabi.

  • basond  (16.11.13 22:08:35 ~ 22:08:58) 
bir milleti bir ülkeyi bir halkı kötüleyen filmler de olabilir. geceyarısı ekspresi mesela.


  • inanmazsan inanma  (16.11.13 22:10:27) 
@whoosie evet eminim konudan.yargı cümlesi olarak değil de "yasaklanması gereken bir film,oyun ya da kitap" şeklinde sunum konum.

@basond spartacus'u izlemedim.film olursa hemen izleyip,yorumlayabilirim.
  • deletesystem32  (16.11.13 22:14:22) 
bildiğim kadarı ile filmi yok dizisi baya açık sahnelerle dolu
Ha eskiden hayat öyle olduğu için böyle açık çekilmiştir diye not düşüyorlar gerçi bence doğrusunu da yapmışlar.

Çok fazla kan olan amacı ırkçılık olan filmler olabilir mesela direk isim gelmedi aklıma ama gelirse yazarım.
  • basond  (16.11.13 22:18:33) 
şu olabilir bu konu için (bkz: salo o le 120 giornate di sodoma)
filmde faşist italya eleştirisi yapıldığı için, oradan faşizm, vs diye konuyu genişletip, sansür nedir, neden yasaklanmalı, sınır nerede konmalı, vs diye uzar gider.

  • gioberg  (16.11.13 23:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.