[]

bu sloganda rahatsızlık veren bir şey var mı

engelliler için bir kampanya yapıyorlar ofiste, "unutmayın ki bizler de birer engelli adayıyız" ya da "unutmayın ki her sağlıklı insan da bir engelli adayıdır" gibi sloganlar kullanmışlar ama bir şekilde garip geldi, sizce de ifade de rahatsızlık verici, engellileri hor gören bir ifade yok mu? yoksa bana mı öyle geldi?




 
ben öyle bir şey anlamadım. gayet güzel ve insanı empati kurmaya zorlayan bir slogan.


  • temasettin  (16.11.13 21:02:51) 
Bence yok. Hatta "asıl engelli biziz" deseler yeriydi.


  • grgn  (16.11.13 21:03:05) 
Bence de biraz küçük görücü, "İleride biz de sizin gibi olabiliriz" demek garip. "Biz birlikteyiz, bizim bir parçamızsınız"dan ziyade "Allah korusun, ya bir gün de biz de sizin gibi olursak" der gibi.


  • aychovsky  (16.11.13 21:03:35) 
Yardımın kibirli olmayanı makbuldür. Bugün el vereyim yarın ben de belki bu duruma düşerim diye yapılan şeylerin samimi olduğuna inanmıyorum. Başkalarının eksiklikleri üzerine şükredilen hayatlar...
Peh! Her "sağlıklı" insan nedir? Engellilere "sağlıksız" demek değil midir?

  • ben zamani gordum  (16.11.13 21:05:52) 
atalarımız boşuna dememiş "ne oldum dememeli ne olacağım demeli" diye. gayet yerinde, bir ana bakar.


  • kyha  (16.11.13 21:06:53 ~ 21:09:33) 
Ben de boyle ayrintiya cok takilirim boyle hassas konularsa 2 degil 20 dusunup 1 soylemek gerek.

Hepimiz engelli adayiyiz dogru bir soylem degil.
  • kegums  (16.11.13 21:10:10) 
"siz (engelliler) eksiksiniz, biz (engelli olmayanlar) tamız"

altta yatan metin bu bence.
  • devilred  (16.11.13 21:11:15) 
var evet. yatın kalkın şükredin siz de onlardan olabilirdiniz gibi bir anlam var. ayrım yapma, ötekileştirme gibi.


  • bass solo take one  (16.11.13 21:14:35) 
elbette var rahatsızlık unsuru. benim fikrime göre bu ne destek ne de pozitif ayrımcılık. ha oraya ne yazarsın desen cevabım da yok ama özel ilgiye ihtiyacı olan bu kişilerin de dediği gibi, ''sen kim oluyorsun da bunu engel olarak belirliyorsun'' cevabını verebilirdim. bence haklısın yani rahatsız olmakta.


  • bubamara  (16.11.13 21:26:03 ~ 21:26:56) 
bu tarz yardım kampanyalarında bilerek ya da bilmiyerek bu tarz kibirli laflar sarfediliyor. ben daha çok dilin kullanılmasının bilinmeyişinden kaynaklandığını düşünüyorum.


  • iorveth  (16.11.13 21:30:28) 
@cigerdelen sanırım yeteri kadar naif. "unutmayın ki geleceğin ve sağlığın garantisi yok"


  • bubamara  (16.11.13 21:35:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.