[]

Türkiye'de Hapishaneler?

toplum vicdanını sarsan olaylar diye tabir edilen durumlarda, suçluların diğer mahkumlar tarafından cezalandırılıdığı falan söylenir. bu ne derece doğrudur? bunun söylentiden öte emareleri var mı? yoksa sadece toplumun beklediği adalet duygusunu bu yönde kanalize ederek, tatmin olma çabası mı?




 
doğru.

kaynak: gardiyan arkadaşım.
  • brkylmz  (16.11.13 12:43:36 ~ 12:44:01) 
o dediğin toplum vicdanı değil hakim ideoloji/resmi ideoloji/devlet "vicdan"ı. Mesela vicdani red yaptığı için tutsak edilenlere yapılanlar bu ayrımda iyi bir örnek; ya da daha yakın bir örnek utku kalı. Biraz geri gidelim hayata dönüş operasyonu.
Tam aksi yöndekileri de semirtirler içeride, ogün samast, neydi münevver karabulut'un katilinin ismi o eleman.
O rahatlayan "vicdan"lar için de şöyle bir tanımlama var merak edersen:
(bkz: burjuva ahlakı)
  • dafaiss  (16.11.13 12:55:09) 
Ceza evinden çıkan bi arkadasim şöyle demisti; içeriye ne suç işlersen işle gir, ama tecavüzden girme. Anla artik gerisini.

Ogün'ün, Cem'in bu soruyla alakasi yok bence. Onlar f tipi tek kişilik koğuşlarda kaliyor.
  • eyyor  (16.11.13 13:10:45) 
askerligimi yaptigim yerde cezaevi vardi. ansizin arama yapmak uzere girdigimiz olurdu.
bir arama baskininda avluda yatan bir adam gorduk. avluda sadece altinda dosek diyebilecegimiz bir sey. ustunde ince bir battaniye.
adam 60 yaslarinda, koturum halde, yurumeyi birak ayakta durmaktan aciz.

savci dahil herkes ne is diye meraka dustu. aciklama iceride yatak olmadigi yonundeydi.
simdi mevsimsel olarak sicak sayilabilecek zamanlardi ama oyle bir adamin acikta (avludan bahsediyorum) yatabilecegi kadar da iyi bir hava yoktu. ozellikle biz geceleri hep parka ile nobet tutuyorduk.
gardiyanlar zaten umursamiyordu, savci da siklemedi. bizim cezaevi sorumlusu uzman cavus zaten mahkumlardan nefret ediyor... oyle olunca oylece biraktik onu orada.

daha sonra bu adami biz universite hastanesine falan da goturdugumuz icin sucunu ogrenmistim. sucu kagittan aynen aktariyorum:
cocugun nitelikli cinsel istismari.

ayrica gercekten yatak olmayabilir diyecekler icin o an cezaevinde 62 suclu bulunuyordu (liste surekli elimden geciyordu) ve en dolu anlarinda 90 kisiye kadar aldigini gordum o cezaevi'nin. kisaca yatak yoktu pek kabul edilebilir bir sey degil. cikarimi siz yapin.
  • entrapmen  (16.11.13 13:16:49) 
paran varsa sorun değil yani ne suç işlediğinin falan önemi yok.
paran yoksa arkadaşların dediği gibi oluyor.

  • seyduna6687  (16.11.13 14:20:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.