Giriş
(8)

fotograf makinesi ile ilgili

leonidas300
iyi gunler arkadaslar !!ben professiyonellige gecis asamasindaki bir fotografciyim. hobi olarak ilgilenirken baya iyi seyler cikarttim... elimde su anda proffesiyonel bir fotograf makinesi yok..hatta su anda hic makine yok... ancak bir tane yurt disindan getirtticem... aklimad canon ve sony alfa uru
iyi gunler arkadaslar !!

ben professiyonellige gecis asamasindaki bir fotografciyim. hobi olarak ilgilenirken baya iyi seyler cikarttim... elimde su anda proffesiyonel bir fotograf makinesi yok..hatta su anda hic makine yok... ancak bir tane yurt disindan getirtticem... aklimad canon ve sony alfa urunleri war bu isin erbabi olanlardan bilgi istiyorum tavsiye istiyorum !

tesekkurler !!
0
leonidas300
(21.04.09)
Profesyonellige gecis asamasi icin nikan da canon da candir. Sony'lerin digital olanlari, ebati kucuk olanlari daha verimli. Arkadaslarim bana linkini vermislerdi, ikisine de nikon almistim amerika'dan cok da memnunlar. Model istersen sozlukte de fotografcilikla ilgili sitelerde bilgi bulabilirsin..
0
maximus decimus meridius
(21.04.09)
fiyat limiti vermeden tavsye alman biraz zor ancak;

nikon d80
nikon d60
nikon d40 veya d40x
canon eos400d
canon eos450d
canon eos350d gibi modelleri gözü kapalı alabilirsin giriş aşaması için.
0
kedi babasi
(21.04.09)
şimdi "profesyonelliğe geçiş aşamasındaki 'fotoğrafçıyım'" dediğin an işler değişiyor. bunu biraz aç bence. "profesyonel olarak bu işi yapacam" mı diyorsun yoksa "profesyonel bir kamera istiyorum" mu diyorsun?
0
teritori
(21.04.09)
nikon d60 ve uzeri(d serisinden cift, uc haneli)

canon eos400d ve uzerine gidin.(eos serisinden uc ve cift haneli)

tek haneli nikon ve canonlar cok profesyonel kacar, pahali olur.

ama bence ucuz bir makine ve iyi bir lens al. iyi bir makineye verecegin para lense gitsi.
biraz soyle dusun: millet lensi ekipman, makinayi ana parca olarak goruyor. ama tam tersi. makina ekipman, lens ana parcadir fotografcilikta.

sony'i hic ama hic tavsiye etmem. alternatif olarak pentax ve leica da olabilir zenginseniz biraz.
0
yirtik foto
(21.04.09)
nikon d90
0
lady laura
(21.04.09)
canon eos 450d. veya nikon d40 veya d60. nikon yeni başlayana daha karışık gelir lakin.
0
dirk pitt
(21.04.09)
profesyonel makinelerde sony arka sıralarda gelir. ilk olarak nikonlara daha sonra canonlara bak.
birde donanimhaber.com'un fotoğrafçılıkla ilgili forumlarından veya bilumum fotoğrafçılık sitelerinden ve/veya forumlarından senin sorduğun soru daha öncede sorulmuştr mutlaka. oralara bir danış istersen.
0
etna
(21.04.09)
sony yi gordugun yerde kosarak uzaklas. canikon un yerine pentaxı dusun derim ben
0
zapake
(22.04.09)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.