[]

antrikot pişirme

Ya antrikotlari tavada muhurleyip kizarttim ama nasil desem yerken zart zart ediyo. Lokum gibi yapardi anam :( neden benimki böyle oluyo?




 
Birçok nedeni olabilir. Tavayı iyice kızdırmadan eti içine atmış olabilirsiniz, mühürleme işlemini kısa tutmuş olabilirsiniz, mühürledikten sonra kısık/orta ateşte değil de yüksek ateşte pişirmeye devam etmemiş olabilirsiniz, eti pişirdikten sonra bi' 10 dakika dinlenmesini beklemeden direkt yemeye başlayıp tüm suyunun tabağa akmasına neden olmuş olabilirsiniz. Birçok nedeni var dediğim gibi, bunların hepsi etin kurumasına neden olabilir.


  • syd  (15.11.13 17:37:11) 
Zart'tan kastınız çıtır ve sert olmasıysa eğer, şu sebeplerden biri olabilir:

- Eti tavada fazla tuttunuz.
- Önceki yedikleriniz marine edilmişti, bu seferki müdahalesiz pişti
- Et oda sıcaklığına gelmeden, dolaptan çıkarıldığı gibi pişirildi.

edit: Bunlara ek olarak syd +1
  • timburton  (15.11.13 17:37:55 ~ 17:38:50) 
daha önce et pişirme ile ilgili bir duyuruya şu cevabı vermiştim. direk alıntılıyorum.

"teflon tava ise biftek yapmayın. ne kadar uğraşırsanız uğraşın güzel et pişiremezsiniz. demir döküm tava şart. (ikea'da 70 tlye satılıyor. bir de hecha var.)

eti iyice kurulayın. tavaya az yağ koymak yerine yağı ete sürün. (zeytinyağı iyidir.) büyük taneli tuz ve karabiberle sıvayın. marine etmeye gerek yok pek. "demir tavada zaten yumuşacık oluyor. eğer marine ediyorsanız da pişirmeden önce iyice kurulayın.

eğer içi tamamen pişsin istiyorsanız ince dilim kestirin. ama ne kadar iyi pişmiş olursa o kadar sert olur. evropalılar boşuna içi pembe yemiyor.

biftek (bonfile, antrikot vs.) almak için güvendiğiniz bir kasap bulun. eti asla ama asla dövdürmeyin. refleks olarak dövmeye kalkıyorlar hiç hoş değil. kişisel fikrimce ne kadar koyu renkli ise o kadar lezzetli oluyor.

biftek kesim et haşlanmaz, pişirirken içine su konmaz.

demiz tava alırsanız tavayı önce 5-10 dk boş ateşte ısıtıp iyice kızınca eti koymak gerekir. ince dilimi iki yüzünü 1-2 dk, kalın diliminse 2-4 dk pişirmek yeterlidir.

tavanın üzerini kapatmayın.

eti tavaya koymadan önce oda sıcaklığına gelmiş olduğundan emin olun. soğuk et konmamalı tavaya.

ve etin suyunu salmaması gerekiyor. suyunu salıyorsa mutlaka birşeyleri yanlış yappıyorsunuz demektir.

son olarak tavadan aldıktan sonra 1-2 dk bekleyin, hemen ya allah diye kesmeyin."
  • goldentitan  (15.11.13 17:40:52 ~ 17:43:31) 
@syd muhurledikten sonra yüksek ateste mi pisireyim?


  • odetojoy  (15.11.13 17:46:55) 
dökme tava var mı evde? harika oluyor onlarda.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (15.11.13 17:48:17) 
Yok ya. Ya aslinda suyu falan kalıyor içinde ama yerken çiğneyemiyorum resmen yoruluyorum


  • odetojoy  (15.11.13 17:49:50) 
Mühürledikten sonra orta ateşte pişirin, yüksek ateşte devam ederseniz yine suyunu çeker.


  • syd  (15.11.13 18:18:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.