[]

html ile txt dosyasına yazmak

html'de textbox'a girilen metni txt dosyasına yazdırmak mümkün mü? form action ile falan bir yolu var mı?




 
basitte olsa bir sunucuya tarafinda islem yapmaya ihtiyacin var, form ile post edilen bilgiyi alip dosyaya yazmak icin.


  • tonakai  (15.11.13 16:03:13) 
sunucu olayına hiç girmek istemiyorum hocam. local'de çalışan bir uygulama yazmak peşindeyim. php veya asp ile post işlemini local'de yapamıyoruz değil mi?


  • netice  (15.11.13 16:10:52) 
sunucu tarafı olmayacak diyorsan tek bir çaren var: javascript
zira client'ta sadece javascript ile programlama yapabiliyorsun.

ama javascript'in de güvenlik sebebiyle kaynaklara erişimi kısıtlı, storage için birkaç birşet kullanabiliyor, bak: stackoverflow.com

ama anladığım kadarıyla kafan biraz karışmış, php kodunu evet html'in arasına yazarsın ama server side'da işlenir. form dediğin olay o zaten, bu form'un içindekileri al şuraya gönder demek. form submit olunca server side php motoru ile (veya server side'da ne kullanılıyorsa) gelen datayı alır, gerekli işlemi yapar. html dosyanı lokalde sunmak ile işlemi client-side'da yapmak arasında fark var, php kodu olan dosyanı lokalinde sunduğun zaman lokalini server yapmış oluyorsun. browser'dan açtığın kısımda ise client'sın.
  • samfisher  (15.11.13 16:49:33) 
o kadar teknik - detay bilmiyorum. anladığım kadarıyla local'de böyle bir şey yapmam mümkün değil. bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.


  • netice  (15.11.13 21:25:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.