[]

Form of Study

Bir master programına başvurucam şöyle bir step de takıldım

FORM OF STUDIES
First Degree
All beginners who have enrolled for Bachelor or “Staatsexamen” and all students who are continuing their studies as part of a consecutive Master programme.

Second Degree
All students who have already successfully completed a degree at a university or a university of applied sciences and who would like to begin a new degree course. This category does not apply to those students who have obtained a university degree outside Germany.

Doctoral Studies
All students who have already successfully completed a degree at a university and who have been admitted to doctoral studies by a WWU faculty.
Please select the Form of studies


şimdi ben bachelor'u türkiyede bitirdiğim için First Degree mi seçmem lazım sanki second degreenin son cümlesi onu demek istemiş??

 
evet yüksek lisans derecesi yoksa lisans mezunları bachelor olarak derecelendirilir almanya'da.


  • neferkitty  (15.11.13 10:57:58) 
sağolasın peki kişisel bilgilerde

Year of one's life(*) boşluk

burayı anlamadım aşağısında bir açıklama var şöyle

Year of one's life(*)
An applicant who, applying for a summer semester by 15 January or for a winter semester by 15 July, is already 55 years or older (cut-off date: 15 July) will only be considered for a study place if there are important academic or professional reasons for his or her beginning a course of studies; the applicant’s personal situation will be taken into account. The letter giving the reasons for studying may be written in an informal style.
  • allstar  (15.11.13 11:08:47) 
burada yaşını soruyor ancak 15 ocak ile başlayan yaz dönemi ya da 15 temmuz ile başlayan kış dönemi için başvuranlar için; hali hazırda 55 veya daha yukarı yaşta olanlar sadece önemli akademik veya profesyonel sebeplerden ötürü değerlendirmeye alınacak olup, onların da resmi bir dille neden eğitime katıldıklarını ifade etmeleri gerektiğini not düşmüş.(55 ve yukarısı için açıklama yapmış uzun uzun)
yani 55 ve yukarısı olmadığına göre yaşını yazıp geçeceksin sadece.

  • neferkitty  (15.11.13 11:19:56 ~ 11:21:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.