[]

Kanser ve kemoterapi sonrası kişiliğin değişmemesi mümkün mü?

Soru başlıkta. Bence değil. Biraz daha bilgi vereyim.

Kanser oldu hemen kemoterapiye başlandı, eşiyle tartışmaları başladı, eşinin kendisine iyi davranmadığı ve bencil olduğuyla ilgili sürekli konuşmalar, çocuğunun ders çalışması çalışmaması yüzünden sürekli kavgalar, facebook'a giriş, eski arkadaşlarını bulma, evlenmiş-boşanmış-tekrar-evlenmiş-ve-iki-çocuğu-olan lise aşkını bulma, facebookta arkadaşça konuşma, evliyken aşk hayatı yaşama eşini/eşlerini aldatma ve bunu kimseyle paylaşmama, eşini hiç sevmediğini farketme konuşmaları, kemoterapinin bitmesi, bu süreçte aileye sürekli eşi kötüleme, eşinden boşanma, lise aşkı adamın boşanamamaması/boşanmaması onun eşinin bunu öğrenmesi, kıskançlıklar, bu süreçte aşk hayatındaki problemler depreştikçe çocuğuyla yeni problemler, ve sonuçta hayatını darmadağın etmiş, kendisine sorsan hayatının aşkını sevmeyi/sevilmeyi buldum diyen bir kişi düşünün.

Bu nasıl bir travma ki insanı böyle değiştiriyor? Kimle konuşsam tanıdığı kanser geçmişi olan insanların dramatik bir şekilde değiştiğini söylüyor.

Yok mu değişmeyen, öncesinde ne ise sonrasında da aynı olan insan?

 
ölüm korkusuyla ne olursa olsun artık diye düşünüyor olabilirler. ya da iilaçlar psikolojiyi etkiliyor.


  • sutlu nescafe  (15.11.13 10:48:27) 
Bu çok büyük bir psikolojik travma zaten başlı başına. Üstüne bir de sevdiği insanlardan yeterli destek ve ilgiyi göremediğini düşünmüş; hayal kırıklığına uğramışsa bu değişimler mümkün bence.


  • pandispanya  (15.11.13 11:10:26) 
değişmediğimiz an mı var ki? kaldı ki böyle radikal bir şey değiştirmesin


  • dafaiss  (15.11.13 11:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.