[]

beyler Erasmus'a gideceğim gün yaklaştıkça tırsmaya başlıyorum

Amsterdam'a gidiyorum kısmetse 1,5 aya falan. ama çok pahalı be abi her şey. bizimkilerin de durumu o kadar iyi değil. hibe de 460/850 karşılıyor. yarısı gibi bir şey.

bunca giden insanların hepsi mi zengindi amk? nasıl gitti geldiler? ben mi kuruntu yapıyorum?

bir yardım edin gece gece bunaldım.

 
erasmustayım. emekli ailesi çocuğuyum(durumumuz yok). normalde istanbul'da gönderdikleri para+aldığım hibe yetiyor. üstelik kaldığım yer de gayet pahalı bir yer. ucuz yaşamanın yolunu buluyorsun, öğrencisin. tırsmana gerek yok. yemek yapmayı ve öğrenci dostu marketlerin nerede olduğunu öğrendikten sonra sıkıntı yok. içinizi ferah tutun, erasmus güzel şey, zevkli şey.


  • tannen  (15.11.13 02:47:02 ~ 02:47:21) 
Eğer ki Hollanda'da varsa yemekleri kilise vakıflarından bedavaya getiriyorsun.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (15.11.13 02:59:13) 
paranın tam yetip yetmeyeceğini tam anlayamadım ama eğer ucu ucuna bile olsa yetiyorsa gözün kapalı git derim.
aksi olması için herşey başına gelse bile hayatının en güzel dönemlerinden biri olacak şüphesiz,parayla satın alamayacağın kadar güzel ve değerli şeyler kazandıracığından şüphen olmasın.

  • xasuo  (15.11.13 03:26:06) 
eğer utangaç olmazsan, biraz girişirsen, avrupa'da her şeyi ucuza -hatta kimi zaman beleşe- getirmenin yolu vardır. hele bi' sen atla uçağa, in amsterdam'a, gerisi çorap söküğü gibi hallolur. hem biraz sıkıntı çeksen ne gam! değmez mi, böyle bir deneyime?

ha, şimdiden: baktın çok kötü duruma geldin, kiliselerin yardım örgütlerine git.(almanya'da isimleri dia-konie ve caritas ama hollanda'da nedir, bilmem) öğrencisin, her türlü yolunu bulur, yardımcı olurlar.(ulan misyoner sanmayın beni:) hristiyan filan değilim, sadece yardımcı olmaya çalışıyorum.)
  • kadrajagirmeyen  (15.11.13 05:00:22) 
tırsma keyfine bak, 2006'da yapmıştım Erasmus, Türkiye'deki ilk Erasmus öğrencilerindenim, bir daha olsa yine giderim, tırsacak hiçbir şey yok, her şey güzel olacak.


  • suleyman kargi  (15.11.13 05:20:12) 
amsterdam öyle pahalı bir yer değil zaten, avrupa'nın diğer ülkeleri ile kıyaslandığında. bisiklet şehri üstelik. sen de uzun vadede bir bisiklet kiralar, onunla ulaşımını sağlarsın :)


  • dessy  (15.11.13 07:49:44) 
çok pahalı herşey den kastın nedir, bizim burada kurulan pazarlar gibi orada da belli günler pazarlar kuruluyor ve hemen herşey satılıyor, biraz pedal çevirirsen ucuz yerleri bulursun zaten.


  • kompisko  (15.11.13 08:45:00) 
Alışverişlerini mümkün olduğunca turistik bölgelerden yapmazsan aslın herşeyin o kadar pahalı olmadığını göreceksin...
Rahat ol

  • porn star  (15.11.13 09:19:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.