[]

gençken çok başarılı insanlar

bu kişilerin en önemli özellikleri nedir ,başarı kıstası nedir mesela sizin için




 
bence çoğunun ortak noktası -türkiye için- baba/aile parası


  • HasanK  (14.11.13 15:23:14) 
çevreme göre ben başarılıyım.

en önemli özellik bence önce şans sonra doğru zamanda doğru yerde olmak.
  • brotha b  (14.11.13 15:27:24) 
Bana göre 22 yasındayken basarı kıstası amcam dı.Nıye dersen adam 27 yasındayken izmir kemeraltında dukkan nı vardı fason dıkım atolyesı vardı bıton calısanı vardı evı arabası 2 cocugu metresı metresıne aldıgı evı yazlıgı vs.
25 yasıma geldıgımde 30 yasımda bı ev bı araba 2 cocuk sahıbı olursam kendımı basarılı olarak gorecektım
27 yasımdayım sımdı ıse benım ıcın basarı ege de öğretım gorevlısı olan ilkokul,ortaokul arkadasımın 35 ulke gezmıs olması,halen gezıyor olması ve butun masrafların unı tarafından karsılanıyor olması
yıne aynı sekılde ılkokul,ortaokul arkadasımın dısişleri bakanlığında diplomat olması bana göre basarılı insanlar bunlar
ben anca bir ev aldım sevgili yok çoçuk yok az başarılıyım gıbıme gelıyor ama hayalım tabııkı londra ya yerleşip yuksek yapıp orada yasamak anca öyle olursa basarılı oldugumu dusunecegım..
  • jackies  (14.11.13 15:29:19) 
varlikli aile -> iyi okullar -> ailenin ve okulun kazandirdigi network ve kultur


  • little miss rejectee  (14.11.13 15:41:07) 
en başarılı insan en mutlu insandır.


  • kakao  (14.11.13 16:01:48) 
şans :)


  • game of thrones  (14.11.13 17:21:46) 
bi kitap okudum, başarılı insanların farkları gibisinden, çok ilginç gelecek ama çoğu yerde, çoğu kültürde başarılı insanların arkasında yaşlarıyla ilgili bir şans var. nasıl bir şans olduğunu sallayarak örnekle anlatacağım.

mesela kanada hokey liginden örnek vermiş, seçim yaşı 12 diyelim. 12 yaşının aralık ayına kadar doğanlar kayıt yaptırabiliyormuş, yaş küçük olduğundan boyut farklılıkları olabiliyormuş ocak ayında doğanla aralık ayında doğan arasında.

bu sporda en kral, yıldız diye nitelendirilen elemanlar hep ocak şubat ve mart ayında doğanlar oluyormuş. adam inceleyince nedeninin aslında bu kadar ufak şeylerden beslendiğini anlamış.

siz bir insana ufak yaşta böyle bir şans verirseniz ve o kendini o ufak yaşta fark ettirirse, üzerine koya koya devam eder diyor. yani aslında başarılı insanların en büyük ve göz ardı edilemeyecek etkeni kendilerine ufak yaşlarda tanınmış fırsatlar gibi duruyor. kendinden küçük, tecrübesiz olanlarla büyümüş olması vs gibi ufak görünen ama kelebek etkisi yaratan şeyler hep. ve ben sadece 1 örnek versem de, bill gates, steve jobs gibi bir sürü insanda da bu yaş mevzusunu rasyonel örneklerle anlatıyor.

tabi bunlar işin şans kısmı. kendi fikrimi soracak olursanız sadece çalışkanlık derim.

çevreme, ticaret ortamına, aileme arkadaşlarıma baktığımda gördüğüm yegane başarı etkeni "üşenmemek, erinmemek" yani bu adamlar hiçbir şeye üşenmez, para kazanmak için ne gerekiyorsa kalkıp yaparlar. para kazanmayı bir başarı kıstası olarak görüyorum bu arada, mutluluk falan fasa fiso.

başarı için; girişkenlik, zeka, şu bu hepsi bu anahtar kelimenin arkasından gelir. üşenmeyeceksin. kendime baktığımda da gördüğüm şey bu ayrıca, üşenmediğim, erinmediğim her işte başarılı oldum.

şöyle bir örnek verirsem daha açıklayıcı olacak;

abimle arkadaşı havaalanında bir kargo mevzusu yaşıyor, abim bürokrat, arkadaşı daha baya nakiti olan zengin bir ticaret erbabı. abim hayatı boyunca her şeye üşenmiş, türkiye şartlarında ortalama ve güzel arasında hayat yaşayan bir adam. diğeri ise gayet güzel yaşıyor.

40-50kg lik kargoyu yanlarına almak için 200 lira para vermeleri lazım hava alanında, abim diyor ki "lan kim uğraşacak şimdi verelim 200 lira, götürsünler", arkadaşı ise "200 lira az para değil, 5 dakika yürüsek yurtiçi kargoya versek 50 liraya götürürler eve" abim üşeniyor, arkadaşı üşenmiyor. 10 dakikayı aşmadan hallediyor işlemi 40 liraya. ve kesinlikle cimri falan değil, son derece cömert bir adamdır.

sonra diyor ki "bak, 10 dakikada 160 lira para kazandık". abim de olaya şöyle bakıyor: "160 lira için 10 dakikalık keyfimizden olduk"

bu gibi küçük şeyler başarılı insanlar yaratıyor. abim devlet mermurluğu yapmaya, arkadaşı da para kazanmaya devam edecek bu kafayla.

ve ben her ne kadar aile varlığı, kökenlerdeki sosyal statü gibi şeyler önemli olsa da, insanın önünde kendi zevki ve iradesinden başka hiçbir neden görmüyorum başarılı olmaması için. uyanık ve çalışkan olmak en büyük başarıdır.
  • calligrapher  (14.11.13 17:28:18) 
çok fazla dillendirmeden, kurmadan işlerine odaklanıyorlar nihayetinde de başarı geliyor


  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (15.11.13 01:53:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.