[]

orta halli kulaklık

30 liraya alıp 2,5 sene kullandığım philips marka kulaklığım 1 saat önce iflas etti, sol kulaklık çalışmıyor. son zamanlarda güzel bir kulaklık alma peşindeydim de ciddiyete binmemişti iş, şimdi ise zorunlu oldu. öncelikli sorum şu: kulak için mi alayım kulak üstü mü? neye göre kime göre, açıklayayım. ben kulaklığı gittiğim her yere götürürüm, anahtar, cüzdan ve telefonla beraber bir parçam olmuştur. işte bu yüzden kulak içi şu ana kadar hep tercihim olmuştu. hem kolay taşınabilir hem de dışarı ses vermiyor ki dışarı ses vermemesi de önemli benim için, insanları rahatsız etmeden olabildiğinde yüksek sesle dinlemeyi severim. bu konuda kulak içilerden daha başarılı bir çeşide rastlamadım.

gel gelelim, bu durum yalıtkan bir kulak üstü kulaklık olmadığı anlamına gelmez. işte burada devreye siz giriyorsunuz; hem dışarı çok ses vermeyen, hem öküz gibi ağır ve kaba olmayan hem de fiyat açısından orta halli bir model varsa bilmek isterim. illa kulak üstü olmak zorunda değil tabi, dediğim gibi ilk tercihim kulak içi. kulak içilerin ses kalitesi kulak üstülerden genel olarak daha düşük olduğu için kulak üstünü hepten elemedim, neticede hepsinden öte kriter iyi ses vermesi. yüksekliği ve basların kalitesi önemli ama aşırı tok bir sesi de olmamalı.

---bu kadar uzun yazdığım için birçok kişi bu duyuruyu okumadan geçecek ki bu da olabildiğince farklı görüşe mazhar olmak isteyen beni derinden yaralar. lakin derdimi ne kadar detaylı anlatırsam o kadar direkt cevap alırım diye umuyorum. ---

fiyat konusuna gelince; 150 tl'den fazla vermeyi düşünmüyorum ama çok uçmadığınız takdirde dediklerime tam uyduğunu düşündüğünüz ve başarılı bulduğunuz modelleri söyleyebilirsiniz, şimdiden teşekkürler buraya kadar okuduğunuz için.

 
sennheiser cx serisine bakabilirsin. damla kulaklık. öyle olunca dışarı ses vermiyor. yalıtım da iyi olduğu için fazla sese gerek olmmuyor. daha iyi markalar vardır elbet. ben cx200 ve 400 kullandım. amazondan getirtmiştim. borderlinx ile.


  • hoot  (14.11.13 05:18:38) 
KULAK İÇİ:
-Kablo kalitesi iyi olsun, sağlamlık anlamında fark yaratsın derseniz Brainwavzlara bakabilirsiniz. Bahsettiğiniz fiyat sınırına göre M2 modelini önerebilirim. Kendim de kullanıyorum, memnunum. Donanımhaberde satanlar oluyor. Ben mp4nation.net sitesinden almıştım geçen sene.

-Brainwavz almayacaksanız yılların efsanesi Creative EP-630'u öneririm. 30-35tl civarı bir ürün. Piyasada rahat bulunabiliyor olması da avantaj tabii.

-Yine düşük fiyatlı bir öneri olarak: son zamanlarda efsaneleşmiş Sony MH650c var. Donanımhaberde, sahibinden de falan bulunabilir. Ben telefonumda bu kulaklığı kullanıyorum. Fiyatına göre şahane tabii. Ebayden almıştım. Bassları güzel veriyor ve tok bir sesi de yok. Ama Brainwavzım kadar dengeli diyemem. Kablo kalitesi ise felaket.


KULAK ÜSTÜ:
Koss Porta Proya bakabilirsiniz. Ben kafaüstü kullanmıyorum, çok da hakim değilim kafaüstü modellere ama hakkında olumlu incelemeler okuyorum hep. O yüzden yazayım dedim.
Bir de akg k518 var methedilen.


Son olarak; buraya soruyorsanız sennheiser almayın derim. Kötü olduklarından değil ama araştırmak istemeyenlere kulaklık ürettiğini düşünüyorum sennheiserın.
  • neyleyim  (14.11.13 07:37:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.