[]

alerji ama çok kötü

sevgili duyuru insanları,

benim bir alerjim var. gerek yaptırdığım tesler, gerek kendi yaptığım denemeler sonucu neye olduğunu bulamadık. bu alerji ki başlarda sadece okulun kapısından içeri girmem ile etkin hale giliyordu. önce sırtımın ortası, sonra da göğsümün ortası başlıyordu kaşınmaya. kaşınma gibi de değil aslında, ufak ufak iğneler batıyor sanki. neyse hemen doktora gittim. testler falan tabiki de hiçbişi çıkmadı. antihistaminik dayadılar bana. bir gün neye olabileceğini düşünürken yumurta yedim, okula gittim yine kaşındım. tamam dedim safra kesem. hemen testler o da değilmiş. sonra memlekete dönünce daha kapsamlı bir test. yine hiçbişi. sonra alerji ilerledi. önce bacaklarım da eklendi kaşınan yerlere. şimdi ise ayak bileklerim ve el bileklerim hariç heryerim kaşınır halde. artık burnum da akıyor, gözüm de yaşarıyor. geçen markette teyzenin biri noldu evladım kızarkadaşından mı ayrıldın diye sordu beni o yaşlı gözlerle görünce. ayrıca okulun yanında ev dışı heryerde olmaya başladı. evde tık yok. hatta dışardan girince anında kesiliyor. doktor cetryn denen o lanet ilacı kullanmamı tavsiye ediyor. ama onu kullanınca da pert oluyorum. yatıp uyuyasım geliyor. neyse esas sorum varmıdır böyle bir dert ile uğraşan_? varsa bu kaşınmayı giderecek başka bir yol yok mu o lanet ilaçlardan başka_?


 
Ürtiker tipli vaskülit de olabilir bu, hani bu denli ağır seyrediyorsa. Etkenin belirlenememiş olması son derece kötü, ancak esas sıkıntı Cetryn gibi çok da güçlü olmayan bir antihistaminiğin bünyenizde uyku etkisi yaratması.

Çünkü kuvvetli antihistaminik vermeye kalkışılsa (H-1 reseptör blokörlerinden Atarax gibi, ya da difenhidraminlerden biri) etkili olur ancak çok ağır sedasyon yapacaktır. Daha güçlü doz açısından Aerius (loratidin) kullanmanız gündüz için etkili bir seçim olabilir ancak bunun da minimal erektil disfonksiyon etkisi bulunuyor, hatırlatırım.
  • ornette  (20.04.09 21:14:00) 
@ornetto

hocam bunu şöyle 9 bilemedin 10 yaşında birine anlatır gibi anlatsan. yazdıklarının bir kelimesini bile anlamadım. bir de bünyem zaten uykuya meyilli. bir bardak ayranla uyuyabilen adamım ben. zannedersem kullandığım antidepresanlar böyle yaptı. çünkü eskiden uyuyamazdım hiç.
  • ayiadam  (20.04.09 22:43:02) 
tüm testleri oldunuz mu kapsamlı şekilde? genelde kola uygulanan prick testi yaptırmışsınızdır sanırım. daha kapsamlıları da var. sırta uygulanıyor. eğer hepsini olduysanız, yine de sorun bulunamadıysa bence çevrenize bakının. okulda başladığını söylüyorsunuz. okulda nasıl bi çevreye maruz kalıyosunuz? hangi bölümde okuyosunuz, ne gibi materyallerle meşgul oluyorsunuz filan... bir şüpheli madde belirleyebilirseniz de gidip kan testi yaptırın. diğer alerji testleri gibi değil, belli bir maddeye ait alerji arıyorlar kanda.
benim de yapılan tüm testlere rağmen sonuçlarda görülmeyen bir alerjim var. ne olduğunu ben kendi çabamla keşfetmek zorunda kaldım. tüm maddeleri test etmiyorlar sonuçta. tabii durum ilerledikçe sadece alerjene maruz kaldığınız ortamda değil, her yerde her zaman yaşamaya başlıyorsunuz.
malesef buna derman olacak ilanların çoğu halsizlik ve uyku yapıyor ama kaşıntı için bir krem filan isteyebilirsiniz belki doktordan
  • cereal killer  (21.04.09 05:53:16) 
evet o kol testlerinden yaptırdım iki tane. sırt falan haberim yok ondan. doktor hiç bahsetmedi bile.

odtü de okuyorum. çevrem malum çam ağacı. ama testlerde çam da vardı. ayrıca evin balkonunun, odamın camının bir metre önünde çam ağaçları var. sigara içtiğimden yaz kış cam açık yatarım. hiçbişi yok. işletme okuyorum herhangi bir canlı ya da kimyasal ile temasım da yok. krem demişsin ama ayak ve ellerim hariç heryerim kaşınıyor. o sırta yapılan test her hastahane de war mı_?
  • ayiadam  (21.04.09 06:07:14) 
sırta uygulanan, patch test denen bir test. her hastanede olur mu bilmiyorum ama öyle çok enteresan bir şey de değil, olması lazım. hastanede yoksa, bir alerji uzmanının muayenehanesine gitmeniz gerekir sanırım. bence şimdiki doktorunuza bunu sorun. belki gerçekten hastanede olmadığı için size yapılmamıştır.


  • cereal killer  (21.04.09 06:14:29) 
hocam eğer sadece bahar aylarında oluyorsa polen alerjisi de olabilir.


  • zeki baba  (21.04.09 08:55:03) 
@cereal killer

gidip sorucam en kısa zamanda.

@zeki baba

yaz kıs war ya. ama ilk çıkışı bu zamanlara denk gelio ben de polenlerden süphelenmistim.

@esin

cayır alerjisi olacağını sanmıyorum çünkü bol bol çimlere yatan adamım ya da adamdım. o zaman hiçbişicikler yoktu.
  • ayiadam  (21.04.09 15:14:37) 
ornette demiş ki;
"alerjik bir damar iltihabı olabilir. neyden kaynaklandğının belirlenmemiş olması kötü ama asıl sıkıntı certyn gibi çok da güçlü olmayan bir antihistaminiğin sizde uyku etkisi yaratması çünkü daha kuvvetlilerinden biri size daha iyi gelebilir ama çok daha ağır uyku yapar. belki aerius isimli ilacı kullanırsanız gündüz rahat edersiniz ama geceleri penisiniz ereksiyona geçmekte zorlanabilir."

psikolojik kaynaklı alerji diye birşey var mı emin değilim ama okula alerjiden önce de gidiyorsanız ve bir sorun yaşamamışsanız böyle bir ihtimal geldi benim aklıma.
  • emuncipation  (22.04.09 04:04:54) 
okula önceden de gidiyordum tabi ama hiç bişi olmamıştı. bir de olay okul boyutunu da aştı. heryerde oluyor artık. ama hep değil tabi. kafasına göre bir anda.


  • ayiadam  (22.04.09 04:15:27) 
tesadüfe bak ki bugün house md'de gördüm uzun süre maruz kalınıp alerji yapmayan birşey sonradan da alerjiye sebep olabilirmiş. dizideki alerji kaynağı kadının 20 yıl önce taktırdığı rahim içi araçtı mesela.
sinek ısırıklarına kolonya sürünce kaşıntıya iyi geliyor, aktarlarda satılan bitkisel yağların da bazıları için öyle söyleniyor ama sizin durumunuzda doğru olur mu bilmem, belki onlar da alerji yapar.

  • emuncipation  (22.04.09 19:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.