[]

Hak, hukuktan anlayanlar için: Sanırım dolandırıldım.

Olaylar şöyle gelişti: Baymak marka 10 yıllık bir kombim var ve arızalandı. Arızası ise sürekli 60 derecede yanması ve dolayısıyla ateşleme yapmasıydı. Bunun üzerine bir servis numarası buldum ve servis çağırdım. İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Miray Isı Teknik Servisi'nden Ayhan Bey diye birisi geldi; ben evde yoktum, bizden servis bedeli dahil 310 TL aldı, kombinin elektronik beyninde arıza olduğunu söyledi ve bunu değiştirdiğini belirtti. Kombiyi yapar yapmaz çalıştırmış ve kombi o ilk dakikalarda normal çalışmış. Eve gelip kombiyi çalıştırdığımda arızanın devam ettiğini gördüm. Tekrar Miray Isı Teknik Servisi'ni aradık; usta gelip üç yollu bilmem ne vanasını değiştireceğini söyledi ve tam 1 hafta boyunca bizi "geliyorum" diye oyaladı, en son telefonlarımıza çıkmamaya başladı. Üstelik değiştirdiği parçanın eskisini de bırakmakla yükümlü olmasına rağmen bunu yapmamış. Sonra Baymak'ın Dr. Teknik Servisi'ni arayıp servis istedik, geldiler, yaptılar, sorun giderildi. Ancak bu Miray Isı Teknik Servisi gelip sorunu halletmemesine rağmen bizden para aldı; eşim de bu adamın faturasını imzalamış, "cihazı çalışır durumda teslim aldım" ibaresinin altında imzamız bulunuyor, eski parça da teslim edilmediğinden bu adamın ne yapıp yapmadığını ispatlayamıyoruz. En son dün telefonumuza çıktı, ben geleceğim, beni çekemiyorlar vs benzeri şeyler söyledi. Polisi aradım, savcılığa dolandırıcılık ile ilgili dilekçe yazmamı, ardından savcılığın beni polise yönlendireceğini belirtti. Şimdi elimde değiştirilen parça yok, 310 TL uçtu gitti, faturanın altında eşimin imzası var, gerçek teknik servis gelip sorunu tespit edip giderdi, bu ahlaksız adamın parçayı değiştirip değiştirmediği meçhul. Ben ne yapabilirim?

Not: Soğuk su içtim ancak dindiremiyorum bu kazığın ve dolandırıcılığın etkisini.


 
Baymak'ın kendi servisini aradığımı zannedip aramamışım, bu gelen Miray Isı diye bahsettiğim maalesef özel servismiş. Peki bu durumda yapılabilecek bir şey var mı? adamın adını biliyorum ama soyadını bilmiyorum, şirket sahibi de aynı adam yani eve gelen usta.


  • bak ne diycem simdi  (13.11.13 20:41:37) 
elinizde eşinizin imzaladığı üzerinde tarih olan belge var. o belgeye göre adam tamir ettim teslim ettim diyor. sonra baymak'tan aldığınız daha yeni tarihli belge (bir kağıt bırakmışlardır herhalde?) tamiratın baymak servisi tarafından gerçekleştirildiğini söylüyor. bu durumda baymak servisinin beyanına göre geldiklerinde kombi çalışmaz durumdaydı. bunu kullanarak ve telefon kayıtlarıyla (adamı defalarca aradığınızı gösteren) belki bir şey yapılabilir? o adam büyük ihtimalle savcılıktan kağıt vs gelirse tutuşur, sizinle anlaşma yoluna gider.


  • quasiromantic  (13.11.13 21:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.