[]

Konsantrasyon ilaçları ve Yöntemleri ?

Arkadaşlar
ben hiperaktiviteden ötürü konsantrasyon sıkıntısı yaşıyorum. Concentra ve bir iki ilaç ismi okudum dün akşam sözlükte. Sizlerin bildiği daha doğal daha az yan etkili ama kesin çözümü var mı ?



 
benim bildiğim bir tane var. o da doktor. gidip sorduğumuz zaman metabolizmamıza en uygun olanı söylüyor. google bile bu kadarını yapamaz.
lütfen doktora danışın.

  • principia  (13.11.13 18:35:23) 
doktor diye kestirip atmanız sinir ediyor beni. psikyatristlerin uzman olduğu konular farklıdır. sizinki eh tabi ki, yetişkinlerde dikkat eksikliği ve hiperaktivite konusu. bu her psikyatristin alanı değil. çünkü daha önceki yıllarda yetişkinlerde olup, olmadığı bilinmiyor çalışmalar çocukların üzerine oluyordu.

İnternetten buna göre araştırmanızı öneririm. eğer uzmanlık alanına girmiyorsa boşuna zaman ve para kaybetmeyin.
  • sisfosdongusu  (13.11.13 18:40:21) 
@sisfosdongusu siz yanlış biliyorsunuz. bu konuyla tamda psikiyatri doktorları ilgileniyor. beni de lisedeyken hoca yönlendirmişti aynı sorundan.. devlet / üniversite / özel hastanelerinde psikiyatri doktoruna başvuruyorsunuz ve mercimek büyüklüğünde haplardan veriyorlar.. ismini tam olarak hatırlamıyorum yıllar geçti ama başvurması gereken doktor yani başka bir yer değil. kafanıza göre ilaç kullanmayın bu konuda sakın...


  • synche  (13.11.13 18:49:15 ~ 18:52:20) 
18 üstü olduğunu varsayarsak konuşuyorum prozak + modiodal ben bu ilaçları kullanıyorum ve çok etkililer. Bir üniversite hastanesine gidip yetişkin ruh sağlığı bölümüne başvurabilirsin. İlaçları yazdırmadan alırsan 100 tl civarı bir şeye geliyor.


  • iorveth  (13.11.13 18:50:23) 
Bu arada eklemeyi unuttum, öncelikle dediğim bölüme gitmelisiniz.


  • iorveth  (13.11.13 18:51:34) 
Ben Concerta'yı kullanmıştım fakat yan etkileri vardı. Midemi rahatsız ediyordu, öncesinde mide koruyucusu alıyordum.

Bende de çok ciddi konsantrasyon sorunu var. 2 sene önce psikoloğa gidiyordum, çok iyi bir adam tanıyorum. İşte o veriyordu bana 27mg veya 36mg kullanıyordum. Kullanmadığım zamanlar sanki konsantrasyonum normalden de az oluyordu. Son 2 senede 2-3 defa çok önemli sınava girdim, sadece onlardan önce aldım ve çoook etkili oldu. Ama benim de kalıcı bir çözüm bulmam lazım.
  • aguilas negras  (13.11.13 19:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.