[]

Türkiye'de insanlar neden fakirliğe isyan etmiyor?

Türkiye'de hayat asgari ücrete göre çok pahalı, herhalde kimse karşı çıkmaz buna. Peki insanlar neden isyan etmiyor, ya eve gidip dizi izliyor ya da mafyalaşıyorlar? Ya da şöyle söyleyeyim, Türkiye'de işçi sınıfı bilinci neden Avrupa'daki gibi gelişmemiş? Tek neden geç sanayileşmiş olmak mı? Ya da dindar bir toplum olduğumuz için hep şükretmek gerek diye mi düşünüyoruz?




 
adam isyan etse arkasına kim destek çıkacak?
evindeki aç çoluk çocuğunu düşünüyor ve hali hazırda zor bulduğu o işi kaybetmek istemiyor.

  • neferkitty  (13.11.13 18:31:46) 
çok kolay açıklanabilecek bir durum değil, tıpkı yağma kültürünün olmaması gibi. muhtemelen tarım toplumu olmamıza dayanıyor; ama aksi durumlar da kesinlikle vardır. o yüzden işin içine din de girer, tanzimat döneminden beri görülen halk desteksiz üstten inme reformlar da.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (13.11.13 18:33:06) 
şükürcü bir toplumuz,bence sebeplerden biri bu.


  • rock n roll  (13.11.13 18:34:56) 
bilgi eksikliği.

japonya'da senede kişi başına 22 kitap düşerken türkiyede senede 1 kitaba 12 kişi düşmesi.

kötü tecrübeler. isyan edenlerin geçmişte asılmış olması.

dur sus otur kültürüne(kültürsüzlüğüne) dayalı aile ve okul eğitimi.

kısaca cahillik.
  • error522  (13.11.13 18:35:02) 
aile bağlarından mütevellit etfaftan çekinme

aynı zamanda yardımlaşma/dayanışma

(30 yaşındaki adama hala ailesi bakıyor vs.)
  • brkylmz  (13.11.13 18:39:21) 
Cahillikle falan alakası yok...
İsyan etmenin hiç bir şeyi düzeltmeyeceğini, tam aksine işlerini zorlaştıracağını bilir.

  • inanmazsan inanma  (13.11.13 18:40:07) 
çünkü şu an bize kötü olarak gelen durumlardan onlarca kat daha kötüsünü yaşamış geçmişte insanlar. o kötü dönemler unutulunca mevcut durum yeterli gelmeyecek artık.


  • tescillimarka  (13.11.13 18:40:11) 
Peki sence isyan etmek derken ne yapmalı?


  • efrasiyab87  (13.11.13 18:53:50) 
yağma kültürü olmaması, aile bağları, dayanışma ve destek, şükürcü toplum söyleyişlerinin hepsi doğru. tüm bunların ardında yatan sebeplerden biri ise, ülke içinde feodal yapının güneydoğu,ege, ve kısmen akdeniz bölgeleri dışında çok fazla olmaması, olan feodal yapının da özellikle avrupadaki gibi bir geçmişe sahip olmamasıdır. bir çoğumuzun gitmesek de görmesek de orda olduğunu bildiğimiz bir köy olması, bizim insanımızı bir şekilde şükretmeye veya herşeyi sıfırlandığında bile, en azından dönerim köyüme 2 metre toprağımın yarısına arpa eker yarısına buğday ekerim, 2 tavuk bir keçi tok tutar nasılsa diyebilecek bir durumu var.
ek: bu köye dönme ve kendi toprağının sahibi olma durumunun avantajları ve dezavantajları vardır. devlet ve halk arasında bunun artı ve eksi yönlü döngüsel bir işleyişi var.

  • ete summer  (13.11.13 19:05:27) 
insan haklarının baya baya sallanmadığı nadide ülkelerden birinde yaşıyoruz. işsiz olsan da iyi kötü avrupada orada burada bir şekilde yaşayabiliyorsun ama türkiyede bunu yapmak pek mümkün değil. bir de o işçi sınıfı zaten kendi haklarını aramaktan önce ailesini geçindirme derdinde anasını babasını varsa eşini çocuklarını. yani böyle şeylere takılacak lüksü pek yok. böyle bir değişim de zaten ha deyince gelmez.


  • kirazıseviyorum  (13.11.13 19:26:13) 
allah rızkını verir diye bir düzine çocuk yapan milletiz.
rahat olanlar zaten pek dindar olmayanlar.
(bkz: 700 lira maaş alıp çok şükür diyebilen insan) lar da var.

günah yani isyan etmek.
  • baldur  (13.11.13 19:26:37) 
o isyan, daha meslek sahibi olmadan, ergenlik cagi bitmeden oluyor efendim. memnun olunamayacak durumlarin ortasina, yillarca adim adim giren insan; bunu, kendi secmis demektir. isyan etmek falan ohoo... bahsi gecen insan,ancak "bu ne anunagoyem, boyle kader mi olur..." seviyesinde isyan edebilir. ayrica bu, turkiyeye has bir durum da degildir.


  • merdümgiriz...  (14.11.13 03:05:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.