[]

İşe girerken para/maaş konusu

nasıl açıldı sizde? nasıl konuşuldu?

işverenden önce mi açtınız konuyu yoksa işveren mi açtı?

işveren size ne kadar istediğinizi sordu mu? istediğiniz maaşı verdi mi? pazarlık oldu mu? vs.

edit: ülke/şehir yazarsanız da güzel olur

 
-kim açtı?
%90 işveren açtı.
açmayanlarda da "sizin sormak istedikleriniz var mı" gibi bir soru yöneltildi, kendim sordum.


-nasıl açıldı?
bazen doldurduğumuz formlarda, başvuru mektuplarında vs yazıyor oluyor istediğimiz miktar. o durumlarda genelde şöyle gelişiyor: "x tl demişsiniz maaş için..."
veya direk sormadan "bizim fiyat politikamız şöyle böyle..." şeklinde anlatıyorlar.

istediğim maaşı veren de oldu, vermeyen de oldu.
pazarlık etmedim hiç.
işveren eder ama pazarlık. "siz bi x ücretle başlayın, 2 ay sonra düzeltme yaparız" vs... yerseniz hesabı. bazen de yeniyor tabii mecburiyetlerden:)

böyle.
  • neyleyim  (13.11.13 17:50:08) 
Basvurdugum pozisyon icin maas sitelerinde yaziyordu, sonra o olmadi ama baska bir pozisyon icin HR'daki adam aradi, sonra referans filan istedi, ardindan email ile teklifi gonderdi direkt. maas baslangic icin iyiydi zaten, pazarlik etmedim. Eger ikinci gorusmede sozlu olarak is teklifi alirsan maas/benefit muhabbetini o zaman acabilirsin lakin ilk gorusmede daha isi alip almayacagin belli degilken bahsetmen hos karsilanmaz. Bazen benefit icin birkac ayi doldurman gerekiyor bir de sureli kontratlar faydalanamayabiliyor.

Toronto (:
  • fortisvita  (13.11.13 17:59:05 ~ 18:06:51) 
Görüşmeler bittikten sonra teklif vermek için aradıklarında söylediler bana.


  • orange coffee  (13.11.13 18:07:47 ~ 18:08:15) 
ben sordum. teklif ettiler. once pazarlik ettim. yukseltmeyeceklerini anlayinca pes edip red ettim. oyle muhendis falan da degilim. basit bir isti. onlar da sasirdi; ama olmasi gereken bu.. hayrina para vermeyecekler sonucta. bence bastan konusup isverenin biyerlerini kaldirmamak lazim


  • dokunmakalbime  (13.11.13 19:01:48) 
4 ornek veriyim;
1 büyük banka yeni giriş: pazarlık yok zaten tüm süreçler bittikten sonra telefonda teklif.
2 kurumsallıktan uzak finans sirketi;
Yüzyüze yapılan görüşmede teklif az cok pazarlık.
3 orta karar kurumsal aracı kurum/az tecrübe: son aşamada maille teklif.

4 . Aşırı kurumsal uluslararası yabancı firma;

son aşamada ne kadar almak istediğini maille sorarlar; yıllık brüt olarak. sonra teklif yapılır.
  • spy of soul  (13.11.13 20:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.