[]

Kuyruk sokumu

Merhaba. Otururken bazen de kalkarken kuyruk sokumumda kemik kısmında ağrı oluyor. Kemiğe dokunduğumda da acıyı hissediyorum. Çok küçükken sanırım ilkokulda falandım benzer bir durum yaşamıştım.O zaman doktor " otururken simidin üstüne oturacaksın (bildiğimiz içi hava dolu deniz simidi)o kısım boşta kalacak dinlenecek demişti. Gerçekten bir kaç hafta öyle oturdum ve geçti. Şimdi yine dikkat etmeye çalışıyorum rastgele oturmuyorum ama tabii her gittiğim yere simit taşıyacak halim de yok. Bir yorum yapabilecek olan var mı?




 
bende de var bu sorun, kilo/boy oranın nedir
özellikle kilo verdikten sonra yaşadım bu durumu.

  • basond  (13.11.13 12:07:08 ~ 12:07:40) 
evet ne yazık ki durum bu. ben de iş yerinde sürekli bilg başında oturmaktan baya sıkıntı yaşadım ve birkaç ay iş yerinde simide oturdum. eğer böyle sürekli oturur pozisyonda olduğunuz yerler varsa simidi taşımanız gerek. okul iş gibi.. ama az oturduğunuz yerlerde sorun olmaz. bunun yanında günde birkaç kere thermo rheumon sürüp ovun. sıcak tutmak da önemli. her gece bu ilacı sürüp havlu sararak uyudum ben.. sonunda düzeldi ama..


  • kaputt  (13.11.13 12:07:53 ~ 12:08:23) 
benim babamın kalça kemiğinde çatlak olduğunda doktor bu tavsiyede bulunmuştu.
bence bi doktora gidin acilinden.

bir de bi arkadaım böyle oturamıyordu ortopediye gitmişti ama kıl dönmesi çıkmıştı ameliayata aldılar hemen o gün meğersem avuç içi büyüklüğüne ulaşmış artık.
  • neferkitty  (13.11.13 12:09:13) 
kıl dönmesi olabilir.


  • karisik hisli adam  (13.11.13 12:14:38) 
acı mı ağrı mı iyi ayırt edin. kuyruk sokumu kemiğindeki ağrı çok nettir, içten içe vurur. sizdeki durumun coccygodynia olduğunu düşünüyorum, zaten bu yer eden bir şey. zaman zaman tekrarlıyor benimki de hemen önlem alıyorum simit vs kullanıyorum..


  • kaputt  (13.11.13 12:22:49) 
@basond zayıf biriyim. Evet son zamanlarda biraz daha zayıfladım.
@neferkitty @karışık hisli adam ağrıyı kemikte hissediyorum kıl dönmesi olsa dokuda hissetmem gerekmez mi? Sanırım ayrımına varabilirdim. Buna pek ihtimal vermiyorum.
@kaputt doktora gitmiş miydiniz?
  • yahepyahic  (13.11.13 12:28:13) 
evet şirket doktoruna gittim. bir de durumu tanıdığımız olan bir ortopedist ile görüştüğümde bunları söyledi bana. sık karşılaşılan bir durum zaten şirketlerde özellikle masabaşı çalışanlarda..


  • kaputt  (13.11.13 12:32:23) 
valla arkadaşım hiç de deride hissetmiyordu kuyruk sokumu kemiğim ayrıyor diye gitmişti doktora, yürürken ve otururken o bölgenin içten ağrıdığını söylüyordu o yüzden ortopediye gitmişti direkt.
yani yüzeyel bi belirtisini hissetmemişti o.

  • neferkitty  (13.11.13 12:33:51) 
muhtemelen pilonidal sinüs. çok yaygın bir hastalık zaten ve basit bir cerrahi müdahale ile hastalık giderilebiliyor. müdahale basit ama bazen 1 ay kadar yatmanız gerekebiliyor.

bundan başka böbrek ya da üreter taşları da o bölgede ağrı yapabilir. önce genel cerraha ardından da tüm batın bir ultrasona görünmenizde fayda var.
  • alm est  (13.11.13 12:46:39) 
Bana da oluyor aynısı. Hele biraz yayılıp oturunca çok ağrıyor. Normalde kambur otururum ama boyum uzun olduğu için bazen arkamda oturan biri varsa önünü görebilsin diye yayılıyorum. Kambur oturunca olmuyor ama.


  • aguilas negras  (13.11.13 13:35:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.