[]

Gecmıs tarıhe rapor lazım / ACIL

Pzt olan 3 tane sınavı kacırdım. Keyfı olarak degıldı. Calısıyodum ve ben salı gunu olarak bılıyodum.

Calısıyodum yanlıs bılıyomusum tarıhı dıye dılekce yazdım. Memur kadın bunu kabul etmezler hıc verme rapor getır dedı.


Rapor lazım sadece 1 gunluk. Nasıl alırım parası neyse verıcem

 
git doktora derdini anlat. lisedeyken sağlık ocağına gidip direkt aklımdakini söylemiştim. doktor bey, böyle böyle durum bu. bana bu gerekiyor. verirseniz ne ala, vermezseniz canınız sağolsun. biraz dobra ol. şansını dene. girişken ol.


  • karisik hisli adam  (13.11.13 11:04:33) 
özel hastanelerle görüşün. devlet veremez. onları bilmiyorum. aile hekimine boşuna gitme. bilgisayar üzerinden çalışıyor onlar. tarihi bilgisayar otomatik atıyor.


  • fayfim  (13.11.13 11:05:28 ~ 11:06:25) 
devlet hastanesınden rapor alıp tarıhle oynasam çakarlar mı? raporun dogrulugunu sorgulayan bı sıstem var mı okullarda?


  • raskolnikov2  (13.11.13 11:08:17) 
raporları bittiği tarih itibariyle giriyorlar sisteme. gidin bi derdinizi anlatın 3 günlük rapor verirseler sizin işinizi görür. ama aile hekimleri pek yanaşmıyor bu işlere. özel hastaneye gitseniz daha iyi olur.


  • kakao  (13.11.13 11:10:10) 
raporun üstüne kalemle oynama yapılırsa oraya kaşe vurulması gerekir. öyle bir durumda oynamayı doktorun yapması lazım ama kimse öyle bir şey yapmaz kolay kolay.


  • fayfim  (13.11.13 11:12:22 ~ 11:13:05) 
@kakao

11 kasım tarıhlı rapor lazım bana. ozel hastanelerın kac tanesıne gıttım. hep bugune veya yarına verıyorlar.

dedıgın nasıl olucak?
  • raskolnikov2  (13.11.13 11:12:25) 
kardeşim için benzer nedenle rapor lazım oldu, devlet hastanesinde doktor olan çok yakın bir arkadaşım geriye dönük rapor verilemeyeceğini söylemişti.
aile hekimleri değil geriye dönük, hiçbir türlü rapora yanaşmıyorlar artık, çok hasta olsanız dahi.
özel hastanelerin raporları okulunuzda geçerli miymiş onu da öğrenin bence, bildiğim kadarıyla devlet hastanesi raporu istiyorlar.

not: işinize yarayan cevapları tikleyiniz.
  • manuel mandalina  (13.11.13 11:26:09 ~ 11:26:42) 
bizim okulda finale girmezsen raporu bir komisyona vermen gerekiyordu. komisyon raporunu, durumun ciddiyetini filan kabul ederse finale girebiliyorsun.

vizeler içinse raporu hocaya götürüyorsun, bakıyor; tamam ben sana telafi sınavının tarihini mail atarım/duyururum diyor. (raporun kendinde kalmasını da isteyebilir, iyi bir iş çıkarman lazım tarihi değişirken, kıllanmasın)
bence daha önce telafi sınavı almış birilerine sor,raporu hocaya mı kurula mı kime veriyoruz kimde kalıyor diye. normal şartlarda muayene tarihi sorgulaması filan baya zor, sağlık sistemine erişimi olduğunu da sanmıyorum.
  • denizin kulleri  (13.11.13 11:30:25) 
ısrar üzerine rapor veren bir hekim arkadaşım, daha sonra başka (siyasi) sebeplerle kendisinden hoşlanılmadığından (küçük bir kasabada), bizzat raporu alan kişiler tarafından şikayet edilmişti ve ceza davası yıllardır sürüyor. siz elbette şikayet etmeyeceksiniz ancak hekimlerin vermekten kaçınması mümkün ve makul.

bir de sıklıkla başvuruluyorsa rapor yöntemine, okul belgeyi dikkatle inceleyebilir ve evrakta tahrifat yapmayı düşünmeyin derim.

kabul edilen başka bir mazeret olup olmadığını iyice araştırın bence. ne bileyim hocalar anlayış gösterirse çalıştığınızı ve izin alamadığınızı, işi kaybederseniz okuma şansınız kalmadığını söyleyin. veya mevzuatta varsa başka bir geçerli mazeret, onu sağlamaya çalışın.
  • tedirginlik hucresi  (13.11.13 12:11:00 ~ 12:11:32) 
rapor tarihinde yapılan tahrifat evrakta sahteciliğe girer. evrak üzerinde yapılan oynamalar da dikkatli bir gözle kolayca anlaşılır.(düzeltmelerin de klendine ait prosedürü vardır çünkü) evrakta sahtecilik "kamu güvenine karşı suçlar" başlığı altında yer alır. hakkında yasal takip yapılır ve sicilinizde böylesi bir durumun bulunması bütün geleceğinizi etkiler. onun yerine 1 yıl okulunuzu uzatın daha iyi.

evet istemeyerek kendinizi zor bir duruma sokmuşsunuz. bunun sizin için maddi ve manevi ağır sonuçları olabilir. ama hayatta zorlukları da göze almak gerekir.
lüzumsuz yere alınan raporlar bile aslında başlı başına bir hiledir ve yanlıştır. ne yazık ki mevcut düzende kendine yer bulmuştur, ne şans ki artık hekimlerin de özeniyle bu yanlıştan yavaş yavaş vazgeçilmektedir. (hatta işler öyle noktaya geldi ki bu sefer gerçekten hasta olan pek çok insan rapor alamayıp mağdur oldu)
sizin gibi çalışıp kendi parasını kazanan, üniversitede okuyan, yetişmiş erişkin bir bireyin sorunlarını düzenbazlıkla çözmeye teşebbüs etmesi de ayrıca üzücüdür.
  • strawberry first  (13.11.13 13:02:37) 
yorumlar için teşekkürler.

ümidi kestim zaten. en son aklımda evrakta oynama yapmak vardı. o ümidimi de @strawberry first 'in mesajıyla kaybettim. sağolsun, çok doğru konuşmuş.
  • raskolnikov2  (13.11.13 13:55:54) 
umıdı kesme. özel hastaneden hala alabılırsın ama durustce anlat durumu samımıyetıne ınanıp verırler. dahılıyeye git miden filan yıkanmıs olur zehırlenmıssın ne yapalım ki... doktor anlatır sana ayrıntılı. benım de basıma geldı boyle bı sey mıgren mıde bulantısı vs gece cok kotuydum artık o halde ertesı gunku ıkı sınavı bosverdım gitti calısamıyodum zaten. ertesı gun okul yerıne doktora gıttım anlattım olanları o da anladı durumu ve rapor yazdı sorarlarsa boyle boyle dersın dedı. vıze ıcındı bunlar senınkı de vıze herhalde. o yuzden dene kara kara dusunme


  • akare  (13.11.13 15:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.