[]

İngilizce Makale Okumak

Özellikle bilişim konulu ingilizce yazıları, makaleleri rahatlıkla okuduğumda anlayabilmek istiyorum.

İngilizce seviyem ortadan daha iyi. Ama rahatlıkla yazı okuyamıyorum. İlla sözlük gerekiyor. Sözlüksüz olmaz tabii de makaleleri rahatlıkla anlayabilmek için ne yapmam lazım? Kitap diyorsanız hangi seviye? Bir cevap...


 
konuşmanız lazım.
couchsurfing'ten falan online ve yüz yüze birileriyle konuşun.özel ders alın.

  • jimjim  (13.11.13 09:00:57) 
konuşmak lazım, da nedir yahu! hiç ilgisi yok makaleleri rahatça okuyup anlayabilmek için.

ingilizce seviyeniz dediğiniz gibi ortadan iyi(?) ise okunacak şeylerin seviyelerini boşverin. roman falan okuyun; gazete okuyun; dergileri karıştırın; dediğiniz gibi makalelere bakın.

başlarda kelime eksiği sorun yaratabilir. yani başlarda öyle olur en azından. çünkü sözlükten kelime karıştırmak, cümleyi tekrardan anlamaya çalışmak falan derken akıcılık bozulabiliyor, okumanın verimi düşebiliyor. bu yüzden okuduğunuz şey kolayca kopabileceğiniz, dikkatinizi pek celbetmeyen, size uzak birşeyler anlatıyor olmasın. tek ölçüt bu. onun haricinde düzenli ve çok çeşitli okursanız ve bilmediğiniz kelimelerin üzerinde az da olsa duruyorsanız çok da uzun bir zamana ihtiyacınız yok, ingilizcenizi istediğiniz düzeye çekmek için.

siz sevdiğiniz konularda araştırmaya, okumaya, öğrenmeye odaklanın. dil öğrenme süreci kendiliğinden gelişir. bir gün aniden farkına varırsınız teklemeden, hızlıca okuyup düşünebilidğinizin.
  • kmtetrfn  (13.11.13 10:30:39 ~ 10:31:35) 
Konuşmayla makale annamanın hiç bi alâkası yok.

Makale annamayı geliştirecek en etkili yol, makale tercüme etmektir. Çok ağır ilerleyen ama çok sağlam bi yoldur.
  • compadrito  (13.11.13 11:59:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.