[]

Reflüsü olanlar hangi alkollü içeceği kullanıyor?

Biraz uzun oldu vaktiniz yoksa özeti okuyabilirsiniz sadece.
Özet: reflünüzü coşturmayan veya az coşturan sürekli kullandığınız içki nedir?

Düzenli sigara kullanmaya başlayınca ayrıca çok aşırı soslu yemek yediğimde veya alkol aldığımda midemle yemek borusu arasındaki kapakcığın adam akıllı çalışmadığını hissedebiliyorum, kusmuyorum ama her an bi kusma hissiyle yaşıyorum aşırı derecede sinir bozucu, sanırım reflü oluyor.

Özellikle votka tarzı yoğun alkollü içecekler midemi kolay bulandırıyor, dolayısıyla fazla içemiyorum, rakıda sorun yok sanırım fermantasyonuyla alakalı bir olay bilmiyorum ama rakıyla sorunsuz şekilde aşırıya kaçabiliyorum.Bildiğiniz gibi rakı da her ortamın içkisi olmadığından rahatlıkla içebildiğim tek içki geriye bira kalıyor.

Şimdi benim gibi sorunu olanlar ne kullanıyor çok merak ediyorum, zorun ne, ne diyo içiyorsun o zaman dediğinizin farkındayım ama erasmustayım dolayısıyla hemen hemen hergün içiliyor.Biraların tadı güzel diye idare ettim ama taşıması işemesi felan sürekli bir dert dolayısıyla biraz daha zahmetsiz içkiye ihtiyacım var. Belki her zaman kullandığınız özel, mideyi yormayan kokteyliniz vardır diye soruyorum, teşekkürler.

 
hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama orta avrupadaysaniz biralar tatmakla bitmez.. bu zenginligi sonra ararsiniz..

simdi dusununce sutlu icecekler rahat olur gibi geldi.. malibu, kahlua, baileys, sheridans denenebilir..

sarapta sorun yaratmaz gibi geliyor.. yine avrupadaysak onun da cesit zenginligi var..
  • bigman  (13.11.13 00:04:21 ~ 00:04:48) 
bir yakınım reflüden çok çekti, içki de sever, ama doktor rakı dışında -ki onu da çok az ve nadiren olacak şekilde- başka içki önermedi. üretim yönteminden kaynaklanıyor sanırım, bira ve şarabın uygun olmadığını söylemiş. şimdi sen erasmus'tasın, ne içebilirsin bilemiyorum, ama rakının üretim yöntemine bak -evet, fermantasyonu ile alakalı- ve ona yakın içkiler bulmaya çalış, derim, bence google abiden bulabilirsin, benim çok engin bir bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum -belki tekila ya da rom çeşitleri falan uygundur bilemedim ki? :/ -


  • pasp  (13.11.13 00:08:41) 
Almanya'dayım kesinlikle dediğiniz gibi birayla tad konusunda bir sorunum yok severek tüketiyorum hepsi ayrı güzel ama sürekli değiştirmek yenisini almak gerekiyor bir de fazla içtiğinden sürekli tuvalete gitme isteği yaratıyor.
Mesela diğer arkadaşlar bir pet şişeye kokteylini yapıyor ve bütün gece onla takılıyor, öyle olunca çok rahat. O açıdan sordum.

Şarabı maalesef sevmiyorum, süt reflünün riskini artıran bişey, en azından süt içsem pek iyi gelmiyor, o yüzden pek mümkün değil teşekkürler.
  • maxilian  (13.11.13 00:09:31) 
Ben de bir dönem reflüyü ağır geçirmiştim mesela sürekli midem yanardı felan, öyle olsa kesinlikle içmem de şu an hiç sorunum yok sadece sigara ve alkolü abartınca özellikle uykumu da pek alamadıysam hafiften bi kusma hissi geliyor. O yüzden şu an öyle çok tehlikede değilim, bira pek etkilemiyor aslında.


  • maxilian  (13.11.13 00:11:51) 
reflüm ve gastridim var. ne zaman şarap içilse ertesi gün midesi bulanan sarhoş sanılan benim ki alakası yok aslında. mayalı içki dokunuyor. doktorum da mayalı içme dedi (bira, şarap). votka yakıyor, rakının üç dubleyi geçmemek kaydıyla pek zararını görmedim ama ben hep cin tonik içiyorum. tonik asitli gerçi ama cin içince pek bişeyim olmuyor. denedim çalışıyo %100 cinden başka bişey içmiyorum. martini de zararsız.


  • mula  (13.11.13 00:42:44) 
işte bu! çok sağol sovyetik, böyle bu tarz önerilere ihtiyacım var :))


  • maxilian  (13.11.13 00:44:01) 
Jagermeister mideye iyi geliyor benim


  • sensor1um  (13.11.13 06:16:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.