[]

yürüyüşün kilo üzerindeki etkisi hakkında

Selamlar,

1 aydır hemen her gün ortalama 5-6 km yürüyüş yapıyorum. telefondaki uygulamaya göre 400 kalori civarında harcıyormuşum her yürüyüşte. Buna göre bir ayda yaklaşık 10,000 kalori yakmış oluyorum. Sizce bu miktar kabaca kaç kg'a denk geliyor, yani kaç kilo almamış oldum. Ben, ortalama 5 kalori=1 gr kabul edip 2 kg filan hesaplıyorum. Yağ, karbonhidrat, proteinin kütle karşılıkları vardı, hatırlayamadım.

Motive etmek adına olduğundan, şöyle %10-20 fazla söylemenizde de herhangi bir sakınca olmaz :)

 
Günde 40 dakika tempolu yurursen ve daha sonra bunu yürüyüş şeklini değiştirmek yoluyla ilerletirsen hayvansal yağ yakarsın ben bunu bilir bunu söylerim


  • Sskywalkeremre  (12.11.13 22:56:55) 
7700 kalori yag 1 kilo ediyordu galiba : ) ama bu sadece yuruyusle yaktigin kaloridir;

bazal metabolizma( spor disinda gunluk harcadigin kalori ) ve beslenme en onemli etkenler. spor daha cok sekillendirmek ve kaslari dinc tutmak icin
  • idexo  (12.11.13 22:59:08 ~ 23:05:56) 
Günde 400 kalori yakmak sizin düşündüğünüz gibi bir şey değil aslında. Sizin o aylık 10 bin kaloriyi yakmanız için kalbi hızlandırmanız, nabzı yükseltmeniz ve belli bir aralıkta tutmanız gerekir ki kalorileri yağdan yakıp kilo verebilesiniz. Tabii beslenme konusuna hiç girmiyorum. Temiz beslenmiyorsanız zaten bu işlere girmenize hiç gerek yok. Şunu bi' araştırın derim size: (bkz: hiit)


  • syd  (12.11.13 23:06:48) 
@syd: bir 40 dk söylentisi var ya. bu süre sonrasında yürüyüşte yağ yakmaya başlanıyor diyenler oluyor. aşırı tempolu yürümüyorum ama 6 km/h saat civarı oluyor. 1 saat 10 dk, bazen bir buçuk saat filan oluyor. normalde ramazan filan kilo vermiştim bayağı, 83 gören bünyem 76'yı görmüştü. sonra yine hızla almaya başladım ve 79'lara geldim; yürüyüşe başlamamla birlikte bu aralar 77-78 deyim. ve ağırlıkta muntazam küçük düşüşler oluyor. sonuç olarak benim kendi hissim 1-2 kilo almamı engelledi yürüyüş + yemeği azaltmam. elbette sadece yürüyüş değil, yemek konusunda da iyi kötü bir diyetim var.


  • puc  (12.11.13 23:15:41) 
onu hesaplaman imkansız. bir sürü etken var. gün içinde aldığın besinler, antrenman şiddeti vs.

şöyle söyleyim:

yavaş tempoda yürürsen daha çok yağdan gider. interval yaparsan. yağdan az oranda gider ama totalde daha çok yağ gider.

aç karınla yürürsen daha çok yağdan gider.
  • silencio  (12.11.13 23:16:50) 
tavsiyem yürümek yerine bisiklete binmek ya da kosmak gibi daha kan döngüsü arttirici sporlari yapmaniz.

yürümek hem verimsiz hemde kilo vermeye uygun degil.

ek olarak fitness bisikletleri cok daha iyi disarida bisiklet sürmekten cünkü disarida pasif dinlenme yapabiliyor vucut, fitness bisikletinde durmadan cevirmek daha verimli ve araliksiz.
  • serabetan  (12.11.13 23:16:51 ~ 23:17:33) 
@edy: iyiymiş bu site, teşekkürler. ben de benzer bir şey arıyordum aslında.


  • puc  (12.11.13 23:21:35) 
Öyle bir şey yok. Kendinize uygun bi' hiit egzersizi çıkarın; misal üç dakika ısının, 1 dakika yüksek tempoda koşun/yürüyün, 30 saniye orta tempoda koşun yürüyün ve bunu setler halinde yapıp 25 dakika/yarım saatte bitirin. En iyi yağ yakımını bu şekilde yaparsınız.


  • syd  (12.11.13 23:22:19) 
@serabetan: haklısın, yazın bisiklete bindim, haftada sadece 2 kez filan her biri 30 km civarı, yine de ciddi faydasını gördüm hakkatten, üstelik yemeyi şimdiki gibi kesmemiştim bile. ama 35'imi devirdim artık, kendimi yaşlı hissediyorum, eskiden bu işlerde daha iyiydim. şimdi soğukta hemen hastalanıyorum. geçen gün 15 dk rüzgarda yürümek zorunda kaldım, üç gündür göğsüm ağırıyor. bir de bel fıtığı gibi lanet bir problemim var...şu an soğuk havalarda yürüyüşten başka pek bir seçeneğim yok gibi.


  • puc  (12.11.13 23:29:56) 
Sekiz sene oncesinden geliyor, maziye bir bakiver, neler neler biraktik...

(bkz: yağ yakma hesap makinesi)
  • compadrito  (13.11.13 03:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.