[]

affedebilmek

gönül işlerine açmadım bu duyuruyu, çünkü sadece sevdiklerimiz için değil sorum.
ben bir hata gördüğümde, bunun her ne kadar telafisi yapılsa da kaldıramıyorum. affetmek kesinlikle söz konusu bile olmuyor. belki kabulleniyorum zamanla, ama dilimden düşüremiyorum. başına da kalkıyorum bazen insanların. kötü kalpli mi oluyorum ben o zaman birazcık?
elimde olmuyor ki. sinirlerime hakim olamıyorum her zaman. kesinlikle affedemiyorum ben. sevdiklerimi hele, onlara daha katıyım bu konuda. istemiyorum mkul olmayan hataları görmeyi.
unutamıyorum bir de. günüyle saatiyle o anları asla unutamıyorum.

neden böyle? siz kolayca affedebiliyor musunuz?

 
ben de affedemiyorum, çıkış noktam da şu; ben yapmıyorsam bu bir, ikincisi de dün bunu yaptı, yarın başka birşey, sonra bir başkası... o kişiye güven sıfırlanıyor yani. Annem de olsa, eşim de olsa aynı.Hani bir laf var çok seviyorum; I'm not heartless, I learn to use my heart less''. Hani 30'dan sonra da değişemem herhalde. Bir arkadaşım şunu demişti bana; herkese bir çekmece yapmışsın, biriktirip çıkarıp çıkarıp bakıyorsun sanki.
bir de astrolojiye inanıyor musunuz bilmiyorum ama ben Akrep'im mesela :)

  • The Pleasure of Pain  (12.11.13 21:00:04) 
biraz kindarsın galiba. affetmeyi ve unutmayı öğrenmen lazım, sonradan öğrenilebilir şeyler bunlar.


  • loveinaflipbook  (12.11.13 21:01:47) 
Maalesef affedemiyorum. Sevmediğim insanları affedebiliyorum biraz ama çok sevdiklerimin bana hata yapmasını kabul edemiyorum maalesef. "Bana lan, bana nasıl yapar, hiç mi tanımadı/anlamadı beni?!" oluyorum :)

Herkes için bi çetelem var, istemeden tuttuğum; muhakkak günün birinde kendimce ödeştiğim. Diğer türlü uyku tutmaz :)

Çok iğrenç bir huy, törpülemeye çalışıyorum. Böylesini de tavsiye etmiyorum. Affedebilmek bir erdemdir.
  • pandispanya  (12.11.13 21:11:31) 
hatadan kast ne ki? kazık mı attı? pilavı lapa mı yaptı? biri ile buluşacakken canı istemedi de ekti mi?

kindafr gibi duruyorsunuz buradan. ondan affetmiyorsunuzdur.

ben bir iki şey dışında affediyorum, hatta pek umurumda olmuyor.
  • aychovsky  (12.11.13 21:12:37 ~ 21:13:08) 
kindarlık gibi değil, istemiyorum işte. yapmasınlar. hele ki baştan uyardığım bir şeyle neden karşılaştığımı anlayamıyorum ve deliye dönüyorum. ben dikkat ediyorum, özen gösteriyorum. neden bazen öyle saçma, çirkin hatalar ve savurganlıklar yapıyorlar anlamıyorum. istemiyorum bunu.


  • retronology  (12.11.13 21:13:51) 
herkes hata yapar,insan olmanın bir gereği bu.sen hiç mi hatasızsın,olur da yanlış bir şey yaparsan ve affedilmesen çok üzülürdün eminim.herkes şansı hakeder.affetmezsen en çok sen üzülürsün.bu insanın üstünde hep yüktür.affet gitsin.bak o zaman daha huzurlu olacaksın.


  • rock n roll  (12.11.13 21:18:54) 
Ben de hemen affediyorum. Ustunden azicik zaman gecince sinirim kizginligim geciyor. Hatta oyle ki bazi artik insanlar ne de olsa affeder diye iyice abartabiliyolar:(


  • kullanicadi  (12.11.13 21:27:28) 
YAhu arkadaşlar hiç affetmem filan diyorsunuzda, siz mükemmel hatasız insanlar mısınız?

Her yaptığınız ettiğiniz mükemmel ve kusursuz mu, hiç mi yanlış bir şey yapmıyorsunuz?

Eğer öyleyse ne alâ da, eğer değilseniz ve normal, ölümlü ve hata yapabilen varlıklarsanız neyin tribindesiniz de hiç bir şeyi affetmem, unutmam modunda dolaşıyorsunuz?

Birde dünyada yapılan hataları başa kakan insan kadar itici şeyler çok az. Açıkcası kendi yaptığınız hatalarıda sürekli düşünüp hep hatırlıyor sürekli kendi başınıza kakıyor musunuz?
Eğer öyleyse özgüvensiz ve eziksiniz. Eğer kakmıyorsanız şımarık ve bencilsiniz. 2 türlü de kötü bir özellik
  • efrasiyab87  (12.11.13 21:31:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.