[]

Ptt Kargo yurt dışı kargo

Merhaba, yurt dışından gönderilen bir kargom var. Evime gelmediği gibi, gümrük müdürlüğünde (ikitelli) tutuyorlarmış ve arayıp bilgilendirmediler. ptt çağrı merkezini aradığımda kargomun gümrükte olduğunu söylediler. neden orada tuttuklarını sorduğumda, bilmediklerini, gümrük merkezini aramamı söylediler, numarayı da verdiler ama saat 5'ten sonra aradığımdan haliyle kimseye ulaşamadım.

kargomda bir sorun mu var yoksa işler böyle mi yürüyor merak ediyorum? türkiye'ye geldikten sonra ayrıca evime ya da bana yakın bir ptt ofisine yollamaları gerekmiyor mu?


 
yurtdisi kargolari gumrukte bayagi zaman harcar... ptt ariyomus zaten paketiniz var alin diye...


  • mucaravci  (12.11.13 19:52:11) 
Eğer maddi bir sıkıntı yoksa, yani pahalı ya da elektronik eşya vs olması gibi, şunu diyebilirim ki, arada oluyor. Neden olduğu belli olmuyor. Benim almanya'dan gelen davetiyem kalmış mesela gümrükte, alt üst ettik merkezi bulmak için.
Eğer değerli eşya ise gümrüğe para ödersin.

  • whoosie  (12.11.13 19:52:17) 
hayır, önce gümrüğe geliyor. sonra bölge ofisine, sonra evine. en çok gümrükte bekliyor. gümrüğü arayınca ulaşılamıyor, evet.


  • kampaspe  (12.11.13 19:54:21) 
@whooise kredi kartı da gönderiler arasında.

gümrükte neden bu kadar beklediğini anlamadım doğrusu. oraya gidip hemen alabilir miyim?
  • 1195  (12.11.13 20:14:05) 
gümrükte tutulması dediğin gümrükte takılması mı yoksa normal süreç içersinde mi bunu öğrenmen gerek. aslnda takip numarası varsa işleniyor yada gözetime alındı falan fişman diye bilgilendirir seni.

Olağan gümrük kontrolü mü yoksa problemli bir paket olarak gümrükte takılan bir ürün mü bunu tekrar arayarak öğrenebilirsin sanırım. PTT'de bulmak hepsinden daha zor olabiliyor.
  • terlikli cita  (12.11.13 21:09:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.