[]

Su kaplumbagasini dogal ortamina birakmak

2 yasinda bi su kaplumbagam var. Kendisi 1 senedir benimle.
Cok minik bi akvaryumu var ve rahat hareket edemiyor. Her gun yemini falan veriyorum suyunu duzenli temizliyorum ama mutlu degil biliyorum. Buyuk bi akvaryum alacak param yok. Akvaryumlar cok pahali. Viaportta mesela kaplumbagali bi gol var. Oraya birakabilir miyiz? Ya da caglayanda oturuyorum nereye birakabiliriz? Doya doya yuzse, belki eşi cocuklari da olur.

Cinsiyetini bilmiyorum ama kendisinin adi Hamdican.

Sevgiler..

 
bu soğukta bırakma bir yere bence baharı bekle en azından, bu sürede de büyük plastik saklama kabı alıp orada tutabilirsin. bizimkisi bayağı irileşmişti o kaba da tırmanmaya başlayınca doğaya saldık şimdi kim bilir nerede ne yapar.
bir de arada küçük sürprizler yap. balık parçası at, bulabilirsen solucan at.

  • bass solo take one  (12.11.13 01:24:20 ~ 01:26:01) 
bahçeli evi olan bir tanıdığınız var ise ona verin.


  • retronology  (12.11.13 01:27:20) 
İlla dört dörtlük bi akvaryum aAlmana gerek yok. Su kaplumbagalari icin 5-10 liraya plastik havuzlar var onlardan al. Zaten kis geldi yemek yemezler artik. Tek yapman gereken günde 1 defa uyandırmak, çünkü kiş uykusuna yatarsa bir daha uyanamaz.


  • eyyor  (12.11.13 03:03:58) 
Oyle kocaman akvaryum almaniza simdilik gerek yok sanirim.Bizim de iki kaplumbagamiz var; erkek arkadasim normal ebatlarda bir akvaryum almis,icine led isik ve isitici koymus ,bir de cikip guneslenebilecekleri buyukce bir tas hepsi bu.Suyunu degistirmek istemiyorum derseniz ileride filtre de alirsaniz sorun cozulur.Biraz daha buyuyunce daha buyuk bir akvaryum alirsiniz (2 3 yil sonrasindan soz ediyorum o zamana kadar ufak ufak para biriktirirsiniz) ya da isterseniz dogaya birakirsiniz ama iyice yuzmesini ogrenmeden birakmayin,yazik.


  • fraise  (12.11.13 03:13:43) 
  • kadifepanter  (12.11.13 06:46:31) 
kırmızı yanaklı su kaplumbağası mı bu?
2 yıldır besliyormuşsunuz ama 10 yıldır besleyen biri olarak bazı bilgileri tazeleyelim.
1. bu arkadaşlar lab ürünüdür ve bize satılanları kısırdır/hep aynı cinsiyettir. kendi kendine üreyemez.
2. doğal ortama salınırsa ülkemizin kendi ortamında yaşayan bazı kaplumbağalarını öldürdükleri bilinmektedir. çok saldırgan hayvanlardır. ayrıca malum doğa bu bir yolunu bulup ürerse falan işimiz iş ondan sonra..

o yüzden ürer bu ne güzel diye lütfen doğal bir ortama bırakmayın. camcıya gidin güzel küçük bir akvaryum yaptırın 30-35 tl tutar herhalde?, aylık masrafı 5 tl olan bu hayvanları doğal ortama bırakmayın.
ayrıca 2 yaşına gelmesi de bir emek çevrenizde isteyenler olabilir onlara vermeye çalışın. petshop hilesi olan bu canlar genelde ilk sene ölüyorlar :( yaşayanlar da maşallah domuz gibi oluyor zaten.
  • ozdek  (12.11.13 06:56:56) 
ben benimkiler büyüyünce ( hayvan boyutta akvaryum havuz yaptırmıştım, ona da sığmaz hale gelmişlerdi) Darıca hayvanat bahçesine götürüp teslim ettim. Orda içerde bi havuz vardı kocaman içinde de kırmızı yanaklı kaplumbağalar.
hala var mıdır bilmem. Mutlaka arayıp sorun.

  • innerbliss  (12.11.13 08:12:40) 
türkiye'de herhangi bir yere bırakırsan çok yüksek ihtimal ölür. Bunlar soğukkanlı hayvanlar ve vucüt ısılarını dengeleme şansları yok. Ortalama yaşadıkları su ısısı 18-23 derece arası. Kış aylarında hayatta kalma şansları pek yok..

He tabi alışveriş merkezlerindeki akvaryumları bilmiyorum nasıl birşeydir...
  • h2  (12.11.13 09:01:38) 
akvaryum alacak paran yoksa büyük leğen al.


  • merhum  (12.11.13 09:04:59) 
ben de 5 sene baktım kırmızı yanaklı.

1- türkiye iklimi yaşamalarına müsait değil. bırakırsan ölür.
2- çok cüzi rakamlara camcıda bir akvaryum yaptırabilirsin. şimdi "neye vermiyoruz" konusuna girmek istemiyorum ama gerçekten paran yeter.
3- en kötü ihtimalle sahiplendir, isteyen birisine ver. mutlaka bakacak biri çıkar.
  • sir gawain  (12.11.13 09:27:31 ~ 09:28:27) 
Bahçeşehirde gölet var ya hani allahım orda her bahar ve yaz gördüğüm kırmızı yanaklı kaplumbağanın haddi hesabı yok. Yüzüyorlar, kayaların üzerine çıkıp güneşleniyorlar. Bi de millet ördeklere falan ekmek vs bişiler atıo onları yiyolar. Çok tatlı gözüküyolar ya. Hani bilen biri daha mantıklı yorum yapabilir konuyla ilgili ama orda mutlu gözüküyolardı bilemedim.

Tabii şuan değil. Şimdi gitsen bi tane bile göremezsin. İlkbahar ve yaz için konuşuyorum.
  • kimoldugumubilirsinsen  (12.11.13 09:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.