[]

gunde 6 saat uyumak

hafta icleri saat 06:45'te kalkiyorum. gunun 12 saatini - yol ile birlikte - is aliyor. 8 saat uyursam bana 4 saat kaliyor ve bu sure cidden yetmiyor bana. dolayisiyla daha az uyumam gerekiyor fakat gerek yillarin getirdigi uyuma aliskanligi gerekse universiteyi ikinci egitim okuma nedeniyle uyumaya alistim. 2 gun altisar saat uyusam 3. gun gozlerimi acamiyorum ve 10-11 saat uyuyorum. benim bunu duzenli olarak 6 saate dusurmem gerekiyor. mesela su an yine uykum var dun 6 saat uyudum fakat direniyorum ama biliyorum ki yarin dayanamayacagim ve sizacagim.

tum hayatim boyunca uykuya dayanakli biri olmadim. hayatimda sinav icin bile sadece bir kez sabahladim. hep uyku agir basti. soru ortada aslinda. duzenli olara 6 saat uyumam icin ne yapmam gerekiyor?


 
spor yapabilirsin zinde kalmak için. onun dışında vücut bir kere alıştı mı yapıyorsun. ilk başlarda 2-3 alarm birden kurman gerekebilir.


  • loveinaflipbook  (11.11.13 22:08:16) 
bir anda 6 saate çekme uykunu. yavaş yavaş azalt. kendi bünyene göre azalma miktarını ayarla. örneğin ilk iki hafta 7,5 saat uyu. sonraki iki hafta 7 saat. bu şekilde kendine uygun bir ayarlama yap.


  • falafila  (11.11.13 22:10:55) 
uyanmakla sorunum yok. istedigim saatte tek alarmla uyanirim. hatta odaklanirsam alarm kurmadan bile uyanirim ama dedigim gibi ertesi gun erkenden yatiyorum yeteri kadar uyumayinca.


  • lorenzen  (11.11.13 22:11:19) 
Istedigin cevap modiodal. Uyku bozukluklari tedavisinde kullaniliyor, gun icindeki uyku ihtiyacini azaltiyor.

Herhangi bir doktora yazdirabilirsin. Sikayet olarak gunde 9 saat uyumasam kendime gelemiyorum falan dersin:)
  • manert  (11.11.13 22:15:48) 
pharmaton faydalı olabilir...


  • pispinti  (11.11.13 22:26:43) 
eyvallah ama bunun icin asla ilac kullanmam. zorunlu haller disinda ilac kullanimina sicak bakmiyorum.


  • lorenzen  (11.11.13 22:30:23) 
evlen ve çocuk yap :) (evlenmen şart değil tabii)

2 saatlik uykuyla sesini duyunca cin gibi oluyosun
  • roveal  (11.11.13 22:35:35) 
13 gun boyunca zorla kendini ve 4 saatten fazla uyuma. Sonrasinda 6 saat uyuyunca zipkin gibi kalkarsin. Denedim biliyorum. 5 saat bana yetiyor.


  • kumanda pili  (11.11.13 22:36:44) 
Üstad günde en az yedi saatten şaşma derim. Uzun vadede uykusuzluk etkisini çok ağır gösteriyor. Yaş da 30'u geçtiyse sekiz saat bile normaldir. Sağlık için uykuya bak. Bazı faaliyetleri işyeri dönüşü servis vs varsa oraya sıkıştır. Kitap okuma, tabletten telefondan film izleme gibi.


  • rosencruz  (11.11.13 23:34:19) 
Bir yetişkin beyninin günde 8 saat 20 dakika kaliteli uykuya ihtiyacı vardır. Bu süreden çaldığınızda, unutkanlık başlar, hatalar ve mutsuzluk artar. Asabi ve gergin olursunuz. İnsülin direnci gelişimine de katkısı olur.


  • compadrito  (12.11.13 02:46:45) 
kimi kaynaklar da diyor ki 6 saat uyku yeterlidir. sanırsam bu konuda da net bir doğru yok ve kişiden kişiye değişmekte.


  • lorenzen  (12.11.13 08:38:28) 
kaynaklarla neyi kast ettiginizi bilmiyorum ama basili metin dahi olsa bilgilerin dogruluguna inanmak zor. bir veya birkac doktora danismanizi oneririm (6 saatliik uykunun yeteriligi konusunda).

eger ucuncu gun 10/11 saat uyuyorsaniz, bu 6 saatlik uykunun sizin bunyenize yeterli olmadigini gosterir. kafein ve enerji haplariyla gun icinde daha uzun sure uyumadan durabilirsiniz ama bir sure sonra kronik yorgunluk hissedecek ve direnciniz dustugu icin cok sik hastalanmaya baslayacaksiniz. kendimden biliyorum.

su halde yine de az uyumakta israr ediyosaniz, vitamin tabletleri alabilirisiniz (kaliteli olanlardan). ayrica yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyo. sebze ve proteini bol tuketmeniz ve mumkun oldugu kadar islenmis urunlerden kacinmaniz lazim.
  • lamartin  (12.11.13 13:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.