[]

Beşiktaş'ta Uydunet ve bağlantı paylaşımı

Uydunet'in "Kablolu Modem Kampamyası"ndan yararlanmayı planlıyorum. Ama durum şu ki Beşiktaş'taki bağlantı konusunda çekincelerim var.

1) Beşiktaş gibi internetin yoğun olarak kullanıldığı yerde yavaşlama ve kopma sorunu yaşar mıyım? Zİra TTnet ADSL'den gına geldi bu konuda.
2) 2 Mbps sınırsız bağlantısının ping durumu nedir? Zira Return To Castle Wolfenstein Enemy Territory tarzı online FPS'ler oynamaktayım.
3) Evimde 3'ü kablo ile 1'i kablosuz internete bağlanan toplam 4 tane bilgisayar var. AirTies RT-211 ile ADSL bağlantıyı pek güzel paylaştırmaktayım. Kulağıma kablonet'in 1'den fazla IP vermediği çalındı. Ben kampanya dahilinde alacağım tek çıkışlı modemi 4 çıkışlı kablosuz modeme bağlayarak bağlantıyı paylaştırmaya niyetliyim. Bunu yapabilir miyim ve otomatik IP alımında sorun yaşanır mı?

Sorular bu kadar, bakalım kurtulabilecek miyiz TTnet zulmünden...

Limitsiz internet ücret tarifesi:
www.uydunet.net

Kablolu modem kampanyası:
www.uydunet.net

AirTies RT-211:
www.airties.com

 
1- sanmam. havuz sistemi falan gibi bir geyik yok sonuçta. ayrıca uydunet kullanan kişi sayısı da azdır diye tahmin ediyorum.
2- uydunet(kablonet) ile adsl'den daha iyi ping süreleri alırsın. türkiyede ortalama 15 ila 25 falan olur. yurtdışı için de 50 görürsün gibime geliyor. bunu tamamen 5 yıl önceki kablonet deneyimime dayanarak söylüyorum.
3- adsl ile de birden fazla ip alamıyodun zaten. eğer kastettiğin statik falan olayıysa bilemiyorum tabi ama statik değildir herhalde ip.
evet o şekilde bağlayabilirsin. otomatik ip alımında niye sorun çıksın çıkmaz heralde. olmadı işletim sisteminden ayarlarsın her birine ip verirsin zor değil yani.
ttnet zulmünden nasıl kurtulursun bilemedim
  • redlinetheturk  (20.04.09 06:49:48) 
beşiktaşı bilmiyorum istanbulda da değilim ama kablonet pingleri genelde yüksektir. en azından izmir bornova için halen yüksek. beşiktaşta kablonet kullanan bir yerden oynadığınız server neredeyse oraya doğru bir ping testi yaptırırsanız speedtest.netden ping süresi hakkında bir fikir verebilir sanırım.


  • prodeq  (20.04.09 11:49:20) 
@redlinetheturk
Uydunet'i arayıp sordum, bir switch yardımı ile bağlantıyı dağıtabilirmişim. Bu demektir ki 4 girişli ADSL modemi switch olarak kullanırsam paylaştırabiliyorum bağlantıyı.

@prodeq
Beşiktaş'ta Kablonet veya Uydunet kullanan cafe olduğunu sanmıyorum. Ama ADSL ping süreleri o kadar uçuk ki başka bir sağlayıcının bu kadar kötü olabileceğini sanmıyorum.

Bugün Uydunet'e başvurup yarın da TTnet'i kapattırarak Telekom'un zulmünden kurtuluyorum. İlginiz ve cevaplarınız için teşekkürler... :-)
  • metal revolution  (20.04.09 18:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.