[]

iPhone 5S - Sizce Nasıl Yapmalı?

Selam dostlar,

Şu sıralar bir ikilem içerisindeyim, halihazırda kullandığım telefon kendi ömrünü tüketip, benim ömrümü tüketmeye başladığı için değiştirme kararı aldım.

5S satın almak istiyorum ve aralık ayında İsviçreye gideceğim. Burada baktığım kadarıyla iPhone 5S 779 Frank + 58 Frank vergiyle = 837 frank'a geliyor toplamda. 1,858 lira yapıyor. Geldik buraya pasaport kayıt hakkı 115 lira derken 1975 lira yapıyor, biz ona kur çevirimi vs derken 1980 diyelim.

E malumunuz, Apple Türkiye de 3-5 hafta gönderim süresiyle 2063 liraya iPhone5S'i gönderiyor.

Bu bağlamda, İsviçre'den çıkarken tax free yaptık diyelim ki biraz zor o kadar zamanım olacak mı havaalanında bilmiyorum -50 Frank diyoruz. Bu koşullarda hangisi mantıklı? Türkiyeden almak mı? İsviçreden alıp uğraşmak mı?

Ek olarak, Apple Türkiye açıldığına göre İsviçre'den aldığım cihazın garantisi Apple Türkiye'de geçerli olur mu ki?

 
apple türkiye henüz fiziki olarak açılmadığı için an itibariyle tamir vs işlerine genpa falan bakıyor ama ilerleyen aylarda açılınca tam geçerli olacaktır.
Ayrıca uğraşmayın buradan alın derim, uzakoğu olsa neyse de 100 lira için gereksiz. Ancak burada istediğiniz model ve hafızalı olan olmayabilir, önce onu kesinleştirin.

  • whoosie  (11.11.13 16:46:03) 
İstediğim model Gümüş olan, 16GB burada 3-5 hafta gönderim süresi diyor. Hemen hemen isviçreden alacağım süreye denk geliyor yani.

Tek dezavantajı havale.
  • kobretti  (11.11.13 16:51:39) 
en güzeli ve mantıklısı burdan alman.


  • tadutadu  (11.11.13 16:51:53) 
ben daha yeni isviçre'den aldım. zürihten. vergisiyle beraber 779 chf. kredi kartımdan 1800 tl çekilmiş. 34 chf de vergi iadesi aldım. yaklaşık 1700e denk geldi.
ama garantisinin 1 yıl oldugunu, beklerseniz 2 yıl garantiye sahip olacağınızı unutmayın.

  • vejeteryanvampir  (11.11.13 17:06:10) 
2 yıl garantiye değer. ilk üretim partisi zaten sorunlu hep iphonelarda. ihtiyacınız olabilir.


  • rosencruz  (11.11.13 17:29:31) 
herkese teşekkürler, türkiyeden alacağım sanırım.


  • kobretti  (12.11.13 08:28:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.