[]

Kanal Tedavisi ...

Arkadaşlar merhaba,

Umarım aranızda bir diş doktoru falan vardır. Yaklaşık 1 sene önce kanal tedavisi yapılmış olan diş ağrırsa n'olur? yani bu diş yalan mı olur, çekilmesi mi gerekir? yoksa hala bir şansı var mı? kurtulma ihtimali var mı?


 
25 yil once yapilmis kanal tedavili disim apse yapiyordu. gecen sene disciye gittim kanal tedavisini yeniledi ve yeniden doldurdu. su an hala kullaniyorum. durumu iyiyse cekmezler bence.


  • exlibris  (11.11.13 14:22:04) 
kanal tedavisinin yenilenmesinde başarı oranı ilkine göre çok daha düşüktür.
hali hazırda kanal tedavisi iyiyse bu oran %5-10 u bile geçmez.

ama kötü yapılmışsa kanal, iyi bir kanal tedavisi ile toparlaması daha kolay olur.

eğer hali hazırda kanal tedavisi iyi yapılmışsa çekim daha mantıklı.

denenmiş ve başarılı olmamış diye özetlenebilir bu durumda.

ki kaldı ki mükemmel kanal tedavilerinin bile başarısız olma ihtimali her zaman vardır zaten.
  • neferkitty  (11.11.13 14:22:44) 
Bazen dişte fazladan kanal bulunabiliyor ve işlem yapan doktor bunu fark etmeyip o kanalı atlayıp tedaviyi bitirebiliyor. Bu da haliyle bi' süre sonra dişte ağrıya neden oluyor. Doktorunuza durumunuzu anlattığınızda aynı işlemi tekrar uygulayıp kalan kanalı da boşaltıp tedaviyi bitiriyor, dişinizde çok büyük hasarlar yoksa, ki sanmıyorum, diş çekimi olmuyor. Kardeşimde bu şekilde olmuştu.


  • syd  (11.11.13 14:59:20) 
Hala şansı vardır. Diş kökünde kırık filan yoksa kesinlikle çektirmeyin. Sıradan bir diş hekimine değil endodontiste gidin


  • dyna  (13.11.13 14:51:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.