[]

eşime haksızlık mı yapıyorum?

3 yıldır evliyiz (öncesinde 7 sene birlikteliğimiz var) ve artık etraftan "çocuk yapın" baskıları dayanılmaz hale geldi.

öncelikle bayan tarafı ve -şimdilik- çocuk istemeyen de benim. ben 27, eşim 31 yaşında. niye çocuk istemediğimle ilgili yüzlerce neden sayabilirim ama şimdi konu bu değil. konu eşimin çok belli etmese de bunu istemesi.

arkadaşlarla en son toplandığımız zaman (hepsi evli barklı çocuklu kişiler) her zaman ki gibi konu gene dönüp dolaşıp siz ne zaman çocuk yapacaksınız'a döndü ve bu sefer benim üzerime oynamak yerine eşimin üzerinden "ya yue bak eşinin yaşı geçiyor. hadi sen istemiyorsun da ona yazık değil mi? çocuğu lisedeyken yanında dedesi gibi duracak"
gibi sözlerle üzerime geldiler. ayrıca böyle ortamlarda babası kılını kıpırdatmazken çocuklarla ilgilenen hep eşim olur. bu yüzden mi etrafa hevesli görüntüsü veriyor anlamadım.

uzun süre denemelere (4-5 yıl) rağmen çok sonradan çocukları olan arkadaşımda "sen istemediğin için fark etmiyorsun da o istediği için çok zorluk çekiyordur, yazık benim eşim çok ezikliğini yaşadı bunun.." dedi.

tabii bu söylenenler bana çok koydu. aslında eşimi karşıma alıp açıkça konuşmam gerekiyor ama söyleyeceği cevaptan korkuyorum.

daha önce konu açıldığında ben henüz istemiyorum dediğim zaman (geçen sene)ufak bir tartışma yaşadık ve seneye bakarız diye konuyu kapattık. eğer gerçekten bunun ezikliğini yaşıyorsa ne olacak, benim fikrim (en azından önümüzdeki 2-3 sene) değişmeyecek ki.

bu konuda fikirlerinizi benimle paylaşır mısınız?

 
Çocuk şart hacı çocuk yapmıyorsanız neden evleniyorsunuz ki? Varoluş nedeniniz bu buna karşı gelmeyin. İnsan doğar büyür çiftleşir çoğalır ve ölür.


  • Sskywalkeremre  (11.11.13 14:04:45) 
taraflardan biri istemiyorsa kesinlikle çocuk yapılmamalı.sen de isteyene kadar yapmayın.


  • rock n roll  (11.11.13 14:07:46) 
kendinizce nedenleriniz vardır ama bence haksızlık ediyorsunuz. harbiden dedesi gibi olacak adam çocuğun biraz daha beklerseniz.


  • tescillimarka  (11.11.13 14:10:02) 
İlla bir gün çocuk sahibi olacaksan çok geciktirme, denemelere başlayın.


  • arnold schwarzeneger  (11.11.13 14:11:12) 
herkes istediği zaman çocuk yapılır. yaşınızda da bir şey yok, millet saçmalıyor. çocukları seven, onlarla iyi anlaşan bir erkekse, zaten "dedesi gibi" olmayacaktır yani 3-5 sene sonra da yapsanız.

bu sıralama böyledir, buna alışsın herkes: çevrenizdekiler önce "ne zaman evleniyorsunuz?" sorusunu 2308058 kere sormaktan hiç sıkılmaz, sonra evlendiğinizde "ee çocuk ne zaman?"lar başlar.. milletin canı sıkılıyor. tekdüze hayatlar yaşıyorlar ve herkes de aynı tekdüzelikte yaşasın istiyorlar. birileri çıkıntı bir hareket yaptığında "eyvah, yoksa onlar bizim yaşayamadığımız değişik hayatı mı yaşayacaklar? hemen psikolojik baskı yapayım o zaman!" diye düşünüyorlar gibi geliyor bana bazen. yani bunu bilinçli yapmasalar bile, bilinçaltında durum böyle bence.
  • vercingetorix  (11.11.13 14:21:34) 
Oha yalniz adam 55 yasinda degil, 31 yasinda. Ne dede gibi durmasi ya. Sacmalamayin

Bence esinle acikca konus. Neden istemedigini anlat madem yuzlerce nedenin var. Bence anlayis gosterir.

Cocuk ikinizin cocugu olacaksa da hamile kalacak olan sensin ve esin bunu hicbir zaman senin kadar iyi anlayamayacak. O yuzden sen ne zaman istiyosan o zaman cocuk yap. Su an istemiyosan da yapma, bu kadar basit.
  • nathanieltroy  (11.11.13 14:53:46) 
bu tip konularda sorunu "*benden* çocuk istemiyor" diye algıladığını düşünüyorum karşı tarafın ve bunun farkında bile olmayabiliyorlar; yani ya siz kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz ya da eşinizin bakış açısı aşırı sabit. sorunun bu olmadığından eminseniz, eşinizin sağa sola kulak vermesine engel olun, ki ben olsam böylesine önemli bir konuda hala saçma sapan laflar edebildikleri için arkadaşlarımı değiştirmeye kadar giderdim, eğer böyle konuşmakta ısrar ediyorlarsa.

siz ne istediğinizi biliyorsunuz ve hele de böyle bir konuda, bırakın içi geçmiş evli arkadaşlarınızı, eşinizin bile sizi buna zorlamaya hakkı yok. tartışın, gerekirse kavga edin, uzman desteği alın ama istemiyorsanız bu işe kalkışmayın. böyle yaptığınız için de sakın kendinizi suçlu hissetmeyin.
  • argaladhel  (11.11.13 15:21:39) 
19 yaşında birinin tavsiyesine ne kadar güvenilir bilmiyorum ama ileride illa yapıcaksanız şimdi yapın bence.çocuk ile ebeveynler arasındaki yaş farkı çok fazla olmamalı bence.hem jenerasyon farkları hem de çocuğunuz daha gepe gençken ebeveynlerin ihtiyarlaşmaya başlaması.


  • glamdr1ng  (11.11.13 22:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.