[]

Otopark Mini Kaza

Merhaba Galya'nın cengaverleri,
Cumartesi günü, dar bir otoparktan çıkarken aracımın(Aveo Sedan Beyaz) sağ arka tekerleğinin üst kısmı ve sağ arka kapı tarafını biraz sürttüm. Tekerlek üstü kısımda derin bir çizik var.

Ekteki (Araç temsili)görselde ezik ve içeri göçme olan yerleri yuvarlakla gösterdim, uzun çizgi de derin çizik olan yer.(Çiziğin olduğu yerde parlak gri metal rahatlıkla görülüyor.)

Bu işi nerede yaptırmam daha iyi olur? (Yetkili servis, yoksa bir oto kaportacı mı?)
Ayrıca sizce kaç paraya mal olur?
İstanbul, Ümraniye'deyim. İş nedeniyle araçla ilgilenecek fazla zamanım yok.

 
Geçmiş olsun kaskon varsa auto king e git bedavaya yaparlar.(tabi limit içi hasar ise)
Edit:Kaskonda bozulmaz.

  • basond  (11.11.13 11:26:24 ~ 11:28:06) 
Bir arkadaş daha Auto King'i tavsiye etti.. Google'da ararken direk şikayetler çıktı önüme..
www.sikayetvar.com
Hele benim gidebileceğim Maltepe şubesi baya kötü diyorlar.
  • quaker  (11.11.13 11:28:18) 
bende maltepe servisine götürdüm çizik için hiçbir sorun çıkmadı.


  • basond  (11.11.13 11:31:39) 
Selamlar. Geçmiş olsun. Ben yakın zamanda çizdim aracımı. Ondan araştırma yaptım. Olay şöyle:

1- Autoking konusunda çok yoğun şikayet var. Bence uzak dur.
2- Eğer kasko'dan yaptırırsan her hal ve karda tramer'de kaydı gözükecektir. En azından bolca resim çek. Satarken altında farklı bişi aramasınlar.
3- Kasko'da mini onarım diye bir kloz vardır. Bu madde belli santimin altındaki çizik ve vurukları düzeltmek için kasko hasarsızlık indirimini bozmadan düzeltme yapmanı sağlar. Şartlar ve yaptırılacak yerler sigorta firmasından sigorta firmasına değişiklik gösterir. Senin gösterdiğin yerlerin o şartlara dahil olacağını sanmasam da önce kaskonu ac oku sonra da belirtilen yerlerden birine göster derim.
  • twelfth  (11.11.13 11:32:45) 
@twelfth: Peki rastgele bi kaportacıya götürüp yaptırsam ne olur?
Kasko falan araya girer mi?

  • quaker  (11.11.13 11:40:28) 
twelfth e sormuşsun ama rastgele bir kaportacıya gitsen kasko araya girmez haberi bile olmaz.
Tramer kayıtlarında görünmez ama boya kontrolünde orasının boyalı olduğu belli olur.

  • basond  (11.11.13 11:42:17) 
@basond: Ben zaten aracı ikinci el aldım. Bende önce çizik vardı yoktu dert değil. Gerçi satarken de söylerim hiç problem etmem.
Tek derdim kaliteli işçilik olsun temiz dursun.

  • quaker  (11.11.13 11:44:17) 
geçmiş olsun. aracın beyaz olduğu için muhtemelen opaktır. dolayısıyla 100% düzgün yapamasalar bile renk farkı çok belli olmaz.

eğer göçme olan yerlerde boya zedelenmemişse, iyi bir kaportacı farklı yöntemlerle (vakum vs..) boyaya gerek kalmadan ezikleri düzeltebilir. bu durumda çizik için boya yaptırma. bırak öyle kalsın.

yok eğer boyanması da gerekliyse, ezikler düzeltildikten sonra çamurluğun şişkin tarafından aşağıya doğru olacak şekilde yarım parça lokal boya atılması lazım. tüm çamurluğun kazınıp boyanmasından iyidir. dediğim gibi de renk farkı çok belli olmayacaktır.

auto king şubeler bazında çok değişik performans gösterebiliyor. yalnız genelde pek az şubesi hakkaten düzgün iş yapıyor, aklında olsun. araştırıp git. 200 - 500 tl arası bir fiyat olmalı.

satarken sorun yaşamamak için de bolca fotoğraf çekersen iyi olabilir.
  • carliston  (11.11.13 12:19:28) 
@carliston : Peki tavsiye verebilir misin götürülecek usta için?
Ümraniye'ye yeni taşındım ve buraları hiç bilmiyorum. Bir şekilde yaptırmam lazım. Çirkin duruyor.

  • quaker  (11.11.13 12:43:37) 
malesef işini düzgün yaptığını bildiğim, kefil olabileceğim bir kaporta ustası tanımıyorum. iyi ustaların maslak - atatürk sanayisinde olduğunu söyleyebilirim ama.

gösterdiğinde doğrudan "bunu çekiçler hemen düzeltiriz abi" demeyen, vakumdan falan anlayan birilerini bulmak lazım. çekiç - macun, hiç bir şeyle düzeltemiyorlarsa en son yapılacak iş.
  • carliston  (11.11.13 13:16:01) 
Ben en iyisi yetkilis ervise götüreyim bi sorayım.
Orada bi fikir versinler..

  • quaker  (11.11.13 13:16:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.