[]

izleme - indirme

diyelim ki internetten bir dizi izliyoruz ve bu diziyi torrent olarak indirmek istediğimizde boyut 1gb oluyor. aynı diziyi(kalite vs. her şey aynı diyelim) izlediğimizde de netimizden 1 gb mı çekilmiş oluyor yoksa izlemek indirmekten daha mı "hesaplı" ?
daha açıklayıcı olması için edit: seçim yapmak için sormadım bu soruyu, sadece meraktan. yani kalite vs. gibi konular önemli değil, temel olarak izleyince internetten çektiğim veri indirdiğim veriyle boyut olarak aynı mı demek istiyorum.



 
o kadar kaliteli izleyemedim ben hiç zaten nete yükleyince bi kaliye düşüşü oluyo mesela internetteki 720p videolar aslında 720p değiller ki onlar da 350 mb civarı oluyo


  • yazmamaya yemin eden adam  (11.11.13 01:55:04) 
1 gb'lık bir dosyayı torrent ile indirirseniz her türlü daha fazla hareket yaratacaksınız. benim önerim üstüne bir %3-%5 ekleyin - torrent'in doğası bu.

1 gb dosyayı izleten bir sunucuda 1 gb indirmiş olursunuz. yine saf 1 gb değil tabi ama fark yukardakine göre çok daha az olacaktır. aynısı mail'inizden 1 gb'lık dosya indirirken de geçerli, ya da başka bir kaynaktan. kısaca verinin nereden geldiği önemli değil, veri veridir. ancak torrent farklı bir teknoloji, o yüzden eklenmeli diye şeyettim.
  • celeron 300a  (11.11.13 10:14:39) 
asıl soruna cevap gelmiş, ben de "hesaplı" diye bahsettiğin yeri açıklayayım. biz arşivciler öyle şeyleri sevmediğimiz için indiririz. ama izleyecek olan kişinin kalite takıntısı yoksa, depolaması yetersizse, uğraşmak istemiyorsa direkt izler.


  • patr  (11.11.13 11:37:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.