[]

yuksek miktarda nakit para cekimi

bankadan ya da baska bir yerden yuksek miktarda (tek tek sayamacaginiz kadar, atiyorum 100bin) nakit para cekerken banka hatalarina ya da olasi bir dolandiriciliga karsi parayi alan tarafindan pratikte nasil bir kontrol yapiliyor? hep merak etmisimdir de. sonucta kural "yerden bulsan bile say" degil mi, o halde bankanin verdigi niye sayilmasin?




 
para sayma makinesi?


  • cokponcik  (10.11.13 20:56:16) 
100bin nakti atm'den çekemezsin. vezneden elden alırsın. parasayarla otomatik sayılıyor hatta bir kaç kere. kontrol bu. sorun olmaz.


  • jimjim  (10.11.13 20:57:08) 
@poncik, ben bankaya giderken elinde para sayma makinesiyle giden hic gormedim. yapiliyor mu pratikte?
@jimjim, niye bir hata olamasin, sonucta insanlar calisiyor. ayrica kurumsal olmayan bir dolandiricilik da olabilir. cok kucuk bir olasilik tamam. ama orn. bir sirket calisani kellesini o paranin altina koyacaktir, kucuk de olsa o riski almak istemeyebilir. ya da birinin hayat birikimidir kucuk de olsa o riski almak istemeyebilir vs.

  • f_d  (10.11.13 20:58:00 ~ 21:02:09) 
yuksek miktardaki para cekimi icin ornegin 100 bin tl bankadan mudur odasinda ya da ozel bir odada teslim almak istedigini soyleyebilirsin. boylece bekleyen diger insanlari daha fazla bekletmeden parayi da sayarak alabilirsin. bu konuda yardimci olacaklarini dusunuyorum.

gerci 100 bin tlyi 200 tl lik banknotlarla verseler 50 banknot yapar ki bu da cokca sayilamyacak bir ara degilmis aslinda.

evet 500 yanlis yazmisim
  • exlibris  (10.11.13 20:58:49 ~ 21:09:18) 
yüklü miktarda para çekmeden önce bankana en azından 1 gün önceden haber vermen gerekiyor o kadar nakiti tutmazlar.


  • xenophobe  (10.11.13 21:01:31) 
@exlibris, 1 sifir eksik. kaldi ki bir kismi yuzluk olsa daha kotu.
@xenophobe, evet zaten bu benim argumana destek. onceden hazirlayip veriyorlar iste. alan taraf niye kontrol etmesin?

  • f_d  (10.11.13 21:04:04) 
@f_d içerde sayıp getirmiyorlar herhalde gözünün önünde sayıyor parayı.

senin argumana nasıl destek oluyor 1 gun onceden haber verilmesi onu anlamadım? sen istediğin parayı 1 gun onceden gazete kagıdına sarıp siyah posette veriyorlar falan diye düşünüyordun sanırım?ufak bı subede 500.000 lira nakit olmak zorunda değil. sen gidince aa paramız kalmadı dememek ıcın haber istiyorlar.

o alette sorun olsa en ufak bir islemi bile yapamazlar zaten. o para sayma makineleri bilgisayarla kordine şekilde calısıyor. hani burgerda siparisi girmeden kasa acılmıyor ya oyle işte. yanı 20lik tek banknot bile olsa o aletten geciriyorlar.

ufak bı subede 500.000 lira nakit olmak zorunda değil. sen gidince aa paramız kalmadı dememek ıcın haber istiyorlar.
  • cokponcik  (10.11.13 21:10:15 ~ 21:22:00) 
@freekara, poncik, karakter; yani paranin bankadan kupurler halinde onceden hazirlanmis sekilde verildigi bir durumda, kupurleri gozun onunde tekrar saydirtmak gerektigini mi soyluyorsunuz?


  • f_d  (10.11.13 21:20:03 ~ 21:21:44) 
bankada paralar hep kupurler halindedir. kupuru acarlar tekrar gozunun onunde sayarlar oyle verirler diye dusunuyorum.

zaten 200lukten 500 tane, kupurde 100 tane olsa 5 kupur eder. bı sey degıl yanı onu saymak.

edit: cahilliğimize ver free kardeş
  • cokponcik  (10.11.13 21:24:10 ~ 21:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.