[]

Kediyi kıskandırmaya çalışmak

Yaramaz bir yavru kedimiz var, 6 haftadır bizim evde. Sürekli bizi ısırır ve tırmalar.

Neyse, babam düşünmüş ve demiş ki "şu bahçedeki kedilerden birini götüreyim de kedi anlasın meydanın sadece onun olmadığını, biraz adam olsun" demiş. İşte getirdi koydu salona, bizimki uyandı geldi. Dayılandılar birbirlerine, kulaklar geriye yattı vücut kabardı falan. Bizim kedi alan savunması denen şeyi yaptı biraz. Ben de kedinin psikolojisi için pek iyi olmaz diye indirdim diğer kediyi. Ama 5-10 dakika falan kaldı kedi.

Bana çok yanlış bir hareket gibi geldi. Mantıklı bir şey mi yapıldı sizce?

 
sosyalleştirilmesi iyi bir şey de aşıları tamam mı sizinkinin? yoksa sokaktakinden her türlü hastalık kapabilir, bu kaptıklarından bazılarını da size bulaştırabilir. yavru bir kedinin diğer kedilerle oynaması bir travma değildir bu arada, önce hıslaşsa tıslaşsa da, kendi cinsinden biriyle iletişim kurmak kedileri genelde iyi etkiliyor. benim 'ısırıklı osuruklu' dediğim kedi, evde 2 kedi olduğundan beri ısırma huyunu komple bıraktı, birbirlerini şakacıktan ısırıyorlar bize sıra gelmiyor:)


  • alice practice  (10.11.13 15:32:26) 
kedi psikiyatrlari bunun yanlis oldugunu dusunebilirler, bilemiyorum.

benim takildigim nokta, "surekli bizi isirir ve tirmalar" konusu.

yavruyken size eglenceli gelen bu hal, kedi buyudugunde kabusa donusebilir. kediniz daha az evcillesmis "felis domesticus ma non troppo" olabilir. bu turu simdi ben uydurdum bu arada.

hal boyleyse, maalleden kedi toplayip getirmek cozum olmayabilir. 3 vakit sonra, o kedi, getirdiginiz butun kedileri pata kute indirebilir.

sizi daha bol isirikli ve tirmalamali gunner bekliyo.
  • compadrito  (10.11.13 15:36:47) 
Babaniz dogru bir hareket yapmis bence zira genelde kedileri tek birakmayin,ikinci bir kedi de sahiplenin denir hep.Tek sorun o kediden hastalik kapma riski,eger asilari varsa o da sorun degil zaten.


  • fraise  (10.11.13 15:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.