[]

bir seyi doğru dürüst tarif edemiyor veya anlatamıyor veya aktaramıyorsun

Az önce bir arkadaşım benimle ilgili böyle bir tespitte bulundu

aslında böyle bir eksikliğimin olduğunun farkındayım kitap okumaya çalışıyorum

başka ne yapabilirim bu eksikliğimi gidermek için

 
konuşurken insanların senin konuşmanı merakla dinliyor olduklarını düşün. eğer sıkıldıklarını düşünürsen, sözlerini hızlıca bitirmeye çalışır, eksik aktarım yaparsın. kendini rahatlatman, aklındakileri daha rahat ifade etmeni sağlar.


  • mellifica  (09.11.13 21:45:22) 
Tane tane, dusunup dogru kelimeleri bulduktan sonra ve bir kerede konus.
Devamli bir tv veya radyo programindaymissin gibi dusun.
Alakasiz detaylara girdigini farkettigin an kisa kes.
  • el desaparecido  (09.11.13 21:58:52 ~ 22:05:14) 
anlatmak istedigin seyi iyice bilmiyor, kafanda netlestirmiyor olabilirsin. bilmiyorsan bilmiyorum de gitsin. anlamiyorsan, kuskuluysan bunun farkina var.

ben de aciklamayi pek bilmem. ornek vermek de isi cozmuyor cunku ben surekli somutluyorum mesela, ama her sey somut anlatilamaz. bazi seyler soyut anlasilmak zorundadir. mesela sozcukler. (bir arkadasimla surekli farkli duzeylerde tartismalar yapiyoruz; benim ornek vermemden hic hoslanmiyor. bunu ben de fark ediyorum, verdigim ornekler meseleyi egip bukuyor. onemsememekle beraber)

ayrica oncesinde bir cerceve cizmeyi deneyebilirsin kendine. bir temel kazmak gibi. sonra onun uzerine kurarsin fikrini. ama en onemlisi neyi nasil anlatacagindan oncesinde emin olmak. farkindalik gelistirirsen bununla ilgili, zamanla anlayisin ve anlatisin gelisecektir. bunun icin gerekiyorsa anlatiminin yapisini dusunup onceden tasarlayabilirsin.
  • idexo  (09.11.13 22:02:12) 
daha fazla yüklem kullanmayı deneyebilirsin. cümleleri dolaştırma. az bağlaç kullan. cümlelerini kısa kısa kur böylece karşındakinin dikkatini dağıtmamış olursun. hem sana diğer cümleyi düşünmek için vakit kalır hem de en kısa zamanda ve en az çabayla ne istediğini anlatmış olursun.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (09.11.13 23:00:53 ~ 23:01:25) 
deliler gibi kitap okuyun... deliler gibi...

pembe dizi romani olmasin okuduklariniz.
  • compadrito  (09.11.13 23:16:01) 
günlük tut, ya da onun dışında otur birkonu seç ya da konusuz yazı yaz.


  • dafaiss  (10.11.13 02:36:33) 
Kitap oku. Çok oku.


  • sen git ben geliyorum  (10.11.13 05:30:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.