[]

isten cikarilma sonrasi yol-yemek para iadesi

Merhaba,
Ayin ortasinda aniden onceden haber verilmeksizin ayni gun icinde isten ayrilmami istediler. Daha sonra ihbar tazminati ve o ayki maasim icin bunlar disinda herhangi bir borcum ya da alacagim olmadigina dair kagit imzaladim. Ihbar tazminatimi aldim fakat maasimin yatmasi icin ayin basinda verilen yol ve yemek parasinin ise gitmeyecegim gunler icin iadesi isteniyor. Yol parasi aylik akbil olan 155 tl ve elden veriliyordu. Onceden haberim olmadigi icin ben ay basinda o parayla akbilimi doldurmustum. Yemek parasi olarak da ticket veriliyor, onun icin de kalan ticketi degil de nakit para isteniyor benden. Ben para olarak odemek istemiyorum. Yol ve yemek parasini iade etmezsem maasimin yatiriilmayacagi soylendi. Ne yapabilirim?



 
maaştan düşseler olmuyor mu?


  • lazpalle  (09.11.13 18:20:07) 
Onu ben de teklif ettim, illa nakit istiyolar elden.


  • nesenbilneben  (09.11.13 18:25:57) 
maaşı ödemeye zaten niyetleri yok herhalde? yoksa hesaptan dusmek onların da işlerine gelirdi diye düşünüyorum.


  • neysene  (09.11.13 18:30:40) 
o imzaladığınız evraktan bir kopyanız var mı?
"maaşım ve ihbarım dışında alacağım vereceğim yoktur" diye kağıt imzaladıysanız o maaşı vermek zorundalar. boşuna tehdit etmesinler.
ayrıca ticket olarak verilenin para olarak geri istenmesini de ilk defa duyuyorum. hani kullanmış olsanız ve ikinci bir alternatif olarak peşin isteseler neyse.
  • neyleyim  (09.11.13 18:35:37) 
Evet imzaladigim kagidin kopyasi var elimde


  • nesenbilneben  (09.11.13 18:51:01) 
ya ne demek kalan ticketları değil de para istemek, böyle adamlara göz açtırmayın, o maaşını da seve seve verecek, madem onların kafa üçkağıtçılığa çalışıyor siz de pembe yalan söyleyeceksiniz, hiç paranızın olmadığını ancak maaşınızı alırsanız oradan verebileceğini söyleyin.
ben olsaydım, yol parasını verirdim, kalan ticketları olduğu gibi verirdim, maaşımı da vermezlerse çalışma bakanlığına gideceğimi ima ederdim. bak bakalım ne oluyor, sen kafanı yoracağına onlar yorsun.
bu arada takma kafanı, böyle insanlardan kurtulduğun için sevinmen lazım.
  • mephistoo  (10.11.13 01:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.